Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Castagna Mini woody: Když retro, tak pořádné

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Italská Carozzeria Castagna patrně jako první uvedla kombi na základě nového Mini. Jak se jí to povedlo, můžete posoudit sami.

Italská Carozzeria Castagna z Milana, která na sebe strhla pozornost již projektem Rossellini – odvážně tvarovaným karbonovým spiderem na podvozkových skupinách Ferrari 575 Maranello – se blýskla dalším precizně propracovaným kouskem. Patrně jako první uvedla kombi na základě nového Mini. Protože podobné vozidlo pod názvem Countryman se již v šedesátých letech dvacátého století vyrábělo, stačilo ze studnice nabrat trochu vzpomínek a dát jim moderní podobu, což se povedlo na výtečnou.

Prodloužení zadních partií karoserie o 25 cm působí zcela přirozeně a takto získaný zavazadlový prostor je, stejně jako další schránky ve voze, obložen ratanem. Tento originální prvek doplňují interiérové materiály v teplých kombinacích, zejména v odstínech hnědé barvy. Jako doplněk je k dispozici sada luxusních ručně vyráběných cestovních zavazadel Pellux, ušitá na míru zavazadlovému prostoru Ministěhováčku.

Pro milovníky ryzí nostalgie je dokonce k dispozici obložení zadní půlky vozu dřevěnými lištami, stejně, jako to měl, pod diktátem tehdejší módy, originál před 40 lety. Ryze současná jsou naopak 18 palcová kola, tedy o celou polovinu větší, než mělo původní Mini!

Ladislav Čermák
Diskuze (0)