Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham míří oficiálně na trh Latinské Ameriky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Caterham v roce oslav šedesátých oslav narozenin modelu Seven oficiálně vstupuje na trh v Latinské Americe.

Britská automobilka Caterham rozšiřuje svou oficiální prodejní síť a jmenovala společnost Global X-Sports svým oficiálním distributorem pro Latinskou Ameriku.

Vedení automobilky Caterham od tohoto kroku samozřejmě očekává další zvýšení produkce a prodejů svých obratných roadsterů, jejichž kořeny sahají až do roku 1957, kdy byl představen původní Lotus Seven.

Caterham v souvislosti s oficiálním vstupem na trh Latinské Ameriky uvádí, že v loňském roce dosáhl rekordních prodejních čísel a dodal svým zákazníkům šest stovek vozů. Díky novému zastoupení společností Global X-Sports se očekává, že rok 2017 přinese překonání tohoto prodejního rekordu.

V současnosti má Caterham ve své nabídce širokou paletu modelů, u nichž v posledních letech přešel od jmen jako je Supersport, Roadsport či Superlight na číselné označení. To začal využívat již v roce 2013 u základního provedení 160 a vrcholné verze 620.

V roce 2015 mezi tyto dva modely usadil verze, které nesou číselná označení 270, 360 a 420. Začátkem loňského roku se vrchol nabídky v podobě modelu 620R dočkal sourozence s označením 620S a v létě 2016 dorazil Seven 310.

Pro Latinskou Ameriku připravuje Caterham podobně širokou nabídkou jako pro starý kontinent a uvádí, že zde nabídne model Seven ve verzích s označeními 165, 275, 355 a 485, vycházejících z aktuálních evropských provedení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)