Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro 50th Anniversary Edition se představuje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Chevrolet poměrně v tichosti začal odhalovat speciální vydání Camara, které připravil k 50. výročí premiéry jeho první generace.

Chevrolet představil světu Camaro přesně 26. září 1966 a stvořil tak jednoho z nejpopulárnějších zástupců třídy pony car. Zároveň je Camaro spolu se sesterským Pontiacem Firebird nejúspěšnějším konkurentem o dva roky staršího Fordu Mustang.

Speciální vydání Chevroletu Camaro na oslavu 50. výročí bude dostupné jako kupé i kabriolet v provedeních 2LT a 2SS, což znamená, že pod jeho kapotou bude možné najít jen atmosférický šestiválec o objemu 3,6 l s výkonem 250 kW (340 k) a točivým momentem 385 N.m nebo 6,2-litrový osmiválec s 339 kW (461 k) a 617 N.m.

Standardem bude pro obě nabízené pohonné jednotky šestistupňová manuální převodovka, ale na přání bude k dispozici i osmistupňový automat.

Výroční Camara se od ostatních verzí odliší především díky svému zevnějšku. Karoserie ponese šedý metalický lak pojmenovaný Nightfall, který budou doplňovat oranžové a černé pruhy. Pro kabriolety bude standardem černá látková střecha.

Vedle specifického barevného provedení dostane výroční edice i nové mřížky vstupů vzduchu na přídi, v barvě vozu lakovaný spoiler na přídi i zádi a oranžovou barvou lakované brzdové třmeny, které budou viditelné skrz nová 20-palcová litá kola.

Chevrolet prozatím neuvolnil snímky interiéru, ale uvádí, že zde mohou budoucí majitelé počítat s černým koženým čalouněním, které bude doplňovat prošívání oranžovou nití. Na volantu, palubní desce a opěradlech pak má být logo Fifty, které je i na předních blatnících.

Chevrolet Camaro ve speciální edici k 50. výročí představení první generace dorazí do showroomů letos v létě a jeho ceny mají být zveřejněny těsně před zahájením prodeje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
9. 3. 2016 09:15
Re: edice
..ale tak v roku 2019 ma dojst do predaja Barracuda tak sa nam trosku rozsiri to portfolio o chlapske auta s poriadnym motorom ;-)
Avatar - Barrichello
8. 3. 2016 20:22
firebird
Asi tak no, Pontiac zrušili, pod jakou značkou by ho asi jako dělalali. Pod Buickem asi těžko a Cadillac s GMC vůbec nepřichází v úvahu
8. 3. 2016 20:05
Re: edice
Asi to bude tim ze Pontiac uz neni od 2009? ;-) A FB Trans Am naposled sjel z linky circa 2002? Bylo to fajne auto, stacilo polechtat trochu plyn a hned byly tri pokuty 'za rychlost'. >:D
Avatar - Aoyagi
8. 3. 2016 17:54
Re: edice
Patrně si GM nechtělo samo konkurovat.
Avatar - CHerokee
8. 3. 2016 14:23
edice
Moc pěkná edice chalpáckého auta s pořádnými motory! Vše nejlepší a jen tak dál... jen škoda, že už Stangu, Camaru, Challengeru nekonkuruje Firebird.