Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro v nové generaci s tužší karoserií

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
General Motors pokračuje v postupném odhalování nového generace Camara a tentokrát nabízí dva nové snímky spolu se stručnou informací o tuhosti karoserie.

Nejnovější díl skládanky, na jejímž konci bude kompletní odhalení v pořadí šesté generace Chevroletu Camaro, se věnuje tuhosti karoserie a představuje design kol novinky i její brzdový kotouč se třmenem.

Hlavní informací má být ovšem upozornění na zvýšení tuhosti karoserie oproti páté generaci o 28 %. Chevrolet k tomu dodává, že k dosažení tohoto výsledku potřeboval vývojový tým devět milionů hodin výpočetního času.

Zvýšení tuhosti karoserie spolu s již dříve zmiňovaným snížením hmotnosti o zhruba 90 kg má konstruktérům umožnit přesnější kalibraci řízení a zavěšení kol. Zároveň se pozitivně projevuje na velikosti a hmotnosti komponentů podvozku včetně brzd a kol.

Oficiální premiéra šesté generace Camara pro veřejnost je stanovena na 16. května letošního roku. Novinka bude odhalena v rámci celodenní akce na Belle Isle v areálu, který je mimo jiné i domovem pro Chevrolet Detroit Belle Isle Grand Prix.

Kromě samotného odhalení šesté generace čeká na účastníky doprovodný program, jehož součástí bude setkání s inženýry a designéry, pracujícími na Camaru, možnost svezení po okruhu v Camaru Z/28 modelového roku 2015 a tzv. Camaro Museum, což bude samozřejmě přehlídka nejvýznamnějších zástupců z historie této modelové řady.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - AUDIRS6
11. 4. 2015 13:18
Re: Camaro
>:D >:D >:D >:D :yes:
Avatar - _Karel_
11. 4. 2015 11:38
Re: Camaro
Každej vidíme trapnost v něčem jiným. Já třeba v představování novýho auta nicneříkajícími brzdami a alu koly.
Avatar - PigNick
11. 4. 2015 09:10
Re: Camaro
O čem to jako mluvíš? A jestli to je ironie, tak je to hodně trapný. :no:
Avatar - _Karel_
11. 4. 2015 08:17
Camaro
Ten boční prolis je zajímavej. Střecha by se mohla svažovat trochu víc. Co se fakt povedlo, jsou zadní světla. Předek vypadá tak nějak stejně, jak minulej, což ale nijak nevadí. :yes:

Příště asi nebudu kritizovat škodovku za odhalování zrcátek, víček nádrže a světlometů.