Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Colorado a Silverado Midnight Edition sází na černou (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Chevrolet s ohledem na zájem ze strany svých zákazníků nabízí v provedení Midnight Edition rovnou trojici svých pick-upů od Colorada přes Silverado 1500 až po 2500 HD.

Chevrolet stáhl model Colorado společně s jeho dvojčetem GMC Canyon ze severoamerického trhu v roce 2012, po ukončení výroby první generace. Nástupce byl sice představen již na podzim roku 2011, ale druhá generace Chevroletu Colorado byla v letech 2012 až 2014 určena jen pro Asii a Latinskou Ameriku.

Pro modelový rok 2015 se Chevrolet Colorado na severoamerický trh vrátil a v nabídce své značky se zařadil pod Chevrolet Silverado.

Do modelového roku 2016 pak nejmenší pick-up Chevroletu pro severoamerický trh vstoupil s řadou novinek, jimiž láká stávající i nové zákazníky. Patří mezi ně turbodiesel nebo provedení s atraktivní výbavou.

K nejúspěšnějším patří Midnight Edition, které je pro modelový rok 2016 k dispozici pro Colorado Z71 a rovněž pro větší modely Silverado 1500 Z71 a Silverado 2500 HD Z71. Karoseriím těchto pick-upů vládne výhradně černá, která je použita vedle karoserie i na kola a detaily jako jsou vnější zpětná zrcátka, kryty dveří nebo znak na masce chladiče.

Kromě odstínu laku karoserie tyto Chevrolety spojuje i použití pneumatik Goodyear Wrangler Duratrac, off-road odpružení, zadní diferenciál s omezenou svorností, ochranný kryt převodovky a systém Hill Descent Control pro sjíždění svahů.

Prodej pick-upů v provedení Midnight Edition se má na severoamerickém trhu rozběhnout koncem letošního jara a těsně před jeho zahájením mají být zveřejněny i jejich ceny. Chevrolet k těmto speciálním edicím uvádí, že v loňském roce stály za zvýšením prodeje pick-upů o nezanedbatelných 27 %.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
19. 2. 2016 20:43
Černý švihák
Silveradu to sluší :yes: :yes: