Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Montana: Pick-up z kompaktního hatchbacku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Mezi speciality Latinské Ameriky patří menší pick-upy odvozené od běžných sedanů a hatchbacků. Nejinak je tomu i u nového Chevroletu Montana. Jeho základem je model Agile.

Chevrolet Montana se představuje ve své druhé generaci. Ta první vycházela z jihoamerické verze Opelu Corsa C a na trhu byla od roku 2003. Nově příchozí pick-up sdílí techniku i design karoserie až po B sloupek s hatchbackem Agile. Ten měl premiéru před rokem.

Karoserie nového pick-upu je dlouhá 4,51 m, široká 1,70 m a vysoká 1,58 m. Užitečné zatížení tohoto Chevroletu je 758 kg. Podobně jako pick-up rumunské Dacie nebo konkurenční Peugeot Hoggar má i Montana za B sloupkem malé boční okénko. To naznačuje, že za sedadlem řidiče a spolujezdce je úložný prostor o objemu 164 litrů.

K pohonu slouží zážehový čtyřválec o objemu 1,4 litru, schopný spalovat jak benzin, tak v Brazílii běžný alkohol z cukrové třtiny. Při spalování benzinu motor disponuje výkonem 71 kW (97 k), s nímž dosáhne maximální rychlosti 168 km/h a z 0 na 100 km/h zrychlí za 12,3 s. S alkoholem v nádrži se výkon zvýší na 75 kW (102 k). Maximální rychlost vzroste na 170 km/h a čas potřebný k akceleraci z 0 na 100 km/h se zkrátí na 12,1 s.

Chevrolet Montana bude na brazilském trhu nabízen ve dvou stupních výbavy. Na práci bude zaměřeno provedení LS stojící standardně na 14palcových kolech. Pro stylovější provedení Sport jsou standardem 15palcová kola, kryty vnějších zpětných zrcátek částečně v barvě karoserie, tempomat a čelní airbagy. Další dostupnou výbavu představuje dálkově ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání oken a autorádio s přehrávačem CD3 i MP3, USB port a přípojka pro iPod.

Prodej Chevroletu Montana se má v Brazílii rozběhnout v lednu příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - gld
30. 9. 2010 21:01
Re: U nás...
Nejde o praktické využitie pre podnikateľov, to je v našich podmienkach ako si správne napísal problematické..

prečo ale nemôžeme aj v európe mať pick-up pre zábavu? Také to low-cost UTE?

U nás si človek môže akurát tak doviezť z nemecka fiat strada v plnej kalbe alebo otuniť formana pick-up :-(
Avatar - Slavek-TDM
30. 9. 2010 10:04
Re: U nás...
U nas si takovej pickup koupi minimum zivnostniku. Jednak kvuli pocasi a druhak kvuliva tomu, ze cokoliv nechanyho na korbe se automaticky stava darem nekterym nasim spoluobcanum...
V Jizni Americe, Recku, Spanelsku a i v jinych teplomilnych statech to je jina kava.
Avatar - Sonny Crockett
29. 9. 2010 21:09
U nás...
.. zas nic. Na stylové pick-upy prostě nemáme nárok ;-\