Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Trax: Druhé já Opelu Mokka

David Bureš
Diskuze (4)
V Evropě se malé SUV z dílny Chevroletu začne prodávat na jaře 2013, v USA nabízeno nebude.

Tři značky koncernu General Motors budou nabízet kompaktní SUV se stejným technickým základem. Po Buicku Encore a Opelu Mokka nyní debutuje Chevrolet Trax. Oficiální premiéra tohoto vozu proběhne na podzimním autosalonu v Paříži.

Chevrolet zatím zveřejnil jediný snímek nového automobilu. Zatímco vzhled Mokky a Encore se v mnohém podobá, Trax se od této dvojice bude v mnohém lišit.

Příď Traxu je zcela svébytná v duchu současného trendu Chevroletu. Mohutná maska chladiče je rozdělena na dvě části lištou v barvě karoserie s integrovaným logem značky. Jiný je také nárazník a hlavní světlomety.

Dolní linie bočních oken u Traxu tvoří přímku, zatímco u Mokky a Encore tato linie u C-sloupku stoupá v mírném oblouku. Zpětná zrcátka jsou však totožná jako u bratrských modelů.

Fotografii interiéru automobilka zatím nezveřejnila. Mokka a Encore nicméně používají totožnou přístrojovou desku. Vnitřek by však dle prohlášení Chevroletu měl přinést vybrané prvky typické pro větší (a luxusnější) vozy.

Susan Docherty, prezidentka a výkonná ředitelka evropského zastoupení Chevroletu o voze tvrdí, že nabídne flexibilitu, nízkou spotřebu paliva a jízdní vlastnosti menších aut.

Nabídka motorů pro Trax zatím zveřejněna nebyla. Buick Encore bude prodáván pouze s přeplňovaným čtyřválcem 1,4 Turbo Ecotec (103 kW a 200 Nm). To u Mokky bude nabídka pestřejší.

Z benzinových motorů bude pro malé SUV od Opelu nabízena atmosférická šestnáctistovka o výkonu 85 kW a agregát 1,4 Turbo (103 kW). Turbodiesel bude v nabídce zatím jediný, a to 1,7 CDTI s 93 kW.

Automobil bude prodáván na více než 140 trzích. Na konci letošního roku se Trax začne prodávat v Kanadě a Mexiku, v Evropě se jej dočkáme na jaře 2013. V USA vůz nabízen nebude, Chevrolet věří, že větší Equinox v nabídce postačuje.

Chvrolet chce zvyšovat své prodeje na starém kontinentu. Vedle Traxe tomu mají napomoci modely Malibu a Cruze SW, které se zde začnou prodávat ještě letos.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - DaewooMaster
16. 5. 2012 17:05
Konec Opelu?
Podle posledních zpráv to vypadá, že se GM začal pomalu snažit nahradit Opel Chevroletem (viz články o hluboké ztrátě Opelu nebo že se v továrnách Opelu budou vyrábět Chevrolety apod.) a teď i tím, že začal nabízet stejné modely na stejném trhu (začal to Volt/Ampera a teď i Trax/Mokka). :-O
15. 5. 2012 20:48
Re: chevy
Je to krasavec. Jak rikam, kdyz korejce, tak chevrolet.
Avatar - Glaukos
15. 5. 2012 09:39
Re: chevy
ta maska mi už leze krkem. Encore vypadá mnohem líp
Avatar - 3_diamanty
15. 5. 2012 09:20
chevy
sa mi z tejto trojice paci najviac ;-) ale chce to peknu farbu, ta na fotke je taka nenapadna