Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler Group odmítá svolávací akci NHTSA na Jeepy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Chrysler Group nechce spustit svolávací akci pro vozidla značky Jeep, kterou vyžaduje NHTSA, ale nebrání se pokračování vyšetřování.

Americká agentura pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) a automobilky většinou na řešení problémů spolupracují a dohodnou se na svolávací akci vozů, kterých se zkoumané problémy týkají. Nyní je ovšem situace poněkud odlišná.

Nedávno vydalo NHTSA doporučení na svolávací akci zhruba 2,7 milionu vozidel značky Jeep, zahrnující model Grand Cherokee z let 1993 až 2004 a Liberty z let 2002 až 2007. Důvodem je palivová nádrž, z níž může údajně za určitých okolností unikat palivo.

Podle NHTSA může například během nehody při silném nárazu do zadní části výše zmíněných vozidel značky Jeep dojít až ke vznícení paliva. Chrysler Group, pod jehož křídla Jeep patří, ale nesouhlasí a k celému problému vydal vlastní stanovisko.

Podle něj Chrysler Group na celém problému s NHTSA spolupracuje od září roku 2010 a s agenturou sdílí důležitá data, ale nesouhlasí s jejími závěry. Chrysler považuje zkoumaná vozidla za nepoškozená a bezpečná.

Sergio Marchionne, předseda představenstva a generální ředitel Chrysler Group, uvedl, že vedení automobilky věří, že počáteční závěry NHTSA jsou založeny na neúplné analýze podkladových materiálů a společnost je připravena pokračovat ve spolupráci s agenturou až do vyřešení problému.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Avatar - Barrichello
6. 6. 2013 10:47
Re: zákazníci budou odmítat
Volvo >:D japonci - Toyota, Lexus, Mitsubishi....

Porazit dalších 5 značek mi přijde úspěšný a to v jendotlivých měsících dokázal JGC zatápět i Audi Q7 >:D
Avatar - guze
6. 6. 2013 10:08
Re: zákazníci budou odmítat
A kdo ještě prosim tě dělá velké SUV kromě němců? Akorát land rover >:D
Avatar - Barrichello
6. 6. 2013 09:33
Re: zákazníci budou odmítat
No loni byl GrandCh neprodávanější velké SUV mimo německé modely a Wrangler se taky prodává slušně.
Avatar - flyboyeda
6. 6. 2013 09:12
Re: zákazníci budou odmítat
V ČR se toho moc neprodá
5. 6. 2013 19:12
Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať, ...
to je hlavnou úlohou Marchionneho!