Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chrysler 200: Nový americký sedan nahradí Sebring

Diskuze (36)
Americký Chrysler otevírá novou kapitolu své historie. Prvním modelem, který má pozvednout automobilku po loňském bankrotu, je nový sedan 200.

Po prvních fotkách jednotlivých detailů byly oficiálně zveřejněny další fotografie nového Chrysleru 200. Novinka nahrazuje model Chrysler Sebring a automobilka si od něj slibuje návrat k dřívější slávě. Název 200 proto ukončuje sérii tří generací sedanů Chrysler s názvem Sebring a naopak se snaží využít dobrého jména většího Chrysleru 300C.

Ve skutečnosti se nejedná o zcela novou generaci sedanu střední třídy, ale o opravdu důkladný facelift. Změnilo se přední i zadní čelo, všechny blatníky, tvary obou kapot, Chrysler 200 má moderně tvarovaná světla (vzadu s diodovou technikou) a jednodušší tvar masky chladiče s novým logem značky.

Tím ale seznam změn nekončí. Model 200 má nové naladění podvozku – nové stabilizátory, přepracovanou geometrii, tužší silentbloky a měkčí pružiny. Chrysler také zapracoval na snížení přenosu vibrací a hluku od pohonného ústrojí do kabiny a na odhlučnění oken a spár u dveří.

Nová nabídka motorů je tvořena třemi variantami: motor 2,4 l (dosud 129 kW) se čtyřstupňovou automatickou převodovkou, ten samý agregát se šestistupňovým automatem a zcela nový 3,6 V6 Pentastar (211 kW) se šestistupňovou automatickou převodovkou.

Chrysler 200 se bude vyrábět v továrně v Sterling Heights ve státě Michigan. K americkým dealerům dorazí ještě ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010.

Diskuze (36)
14. 10. 2010 19:44
Re: Opravdu jen FL
Prosím, hoď deku na to vosí hnízdo, nebo nás tady poštípou všechny. Jinak 100% souhlas.....nějak nám ten FIAT rusovatí - ten Sebring jsme někde viděl, sakra - nebylo to na nějakém ruském serveru?
Avatar - gld
13. 10. 2010 17:44
Re: Opravdu jen FL
To ale nie si žiadny dizajnový jasnovidec..

Ono stačí pozrieť na značku a poviem ti aké budú predaje. Nalep na tohto chryslera logo VW a helemese, auto lahodiace európskemu "oku".
Avatar - gld
13. 10. 2010 17:36
Re: Opravdu jen FL
Zbytočne veci komplikuješ..načo tie dlhé prázdne vety a filozofické úvahy..chceš pochopiť? Pochopíš.

Teraz nevysvetľujem slovo "originálny" podľa synonymického slovníka ako sa o to pokúšaš, ale podľa môjho "automobilového slovníka". A v ňom originálny znamená iný, odlišný od typickej šedi premávky..a nie v zmysle iný ako ssangyong ;-)
Avatar - Barrichello
13. 10. 2010 14:54
Re: Opravdu jen FL
Vette je rezačka pícnin s rychloposuvem >:-[]
Avatar - Barrichello
13. 10. 2010 14:53
Re: Opravdu jen FL
Na to Fiat nemá money, i kvůli chrysleru chce prodat podíly. Leda že by prodal New Holland/ CASE IH, který tak chytře zkoupil od Fordu.