Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínská značka Chery míří na evropské trhy. Koncept SUV přiveze už do Frankfurtu

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Další čínská automobilka se kromě domácího trhu pokusí uspět i v Evropě. Gigant Chery ukáže koncept nového SUV návštěvníkům frankfurtského autosalonu.

Premiéra se sice uskuteční až za měsíc, avšak většinovou podobu auta již známe z odhalených fotografií. Víme tedy, že vůz má typické linie SUV a příď až nápadně podobnou Land Roveru Discovery. Uvnitř je vidět velký displej infotainmentu a klasické ovladače klimatizace.

Chery říká, že novinka je postavena na zcela nové a vysoce kvalitní platformě. Nevíme ale, do jakého segmentu se čínská automobilka hodlá zařadit. Méně pravděpodobná je varianta luxusních výrobců, kde by SUV konkurovalo BMW X3 či Mercedes-Benzu GLC. Spíše se očekává, že půjde o soupeře Fordu Kuga či Opelu Grandland X.

V Evropě značka nabídne jen elektrifikovaná auta. Půjde o klasické hybridy, plug-in hybridy i čistě elektrické vozy. Zatím nevíme, na které trhy starého kontinentu automobilka cílí, ale už oznámila stavbu nového evropského centra pro design a inženýrství, které vznikne speciálně pro tento model.

Společnost Chery je jedním z největších čínských výrobců automobilů. V roce 2016 prodalo přes 700.000 tisíc vozů a 100.000 z nich bylo vyvezeno do světa. Export této automobilky činil v minulém roce téměř 30 % celkového vývozu aut z Číny.

„Během příštích pár let chceme na evropských trzích prodávat vozy napříč několika segmenty. Poháněny budou širokou škálou elektrifikovaných pohonných jednotek,“ prozradil Anning Chen, generální ředitel automobilky Chery.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)