Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský BYD míří podruhé do Ameriky

Jan Mička
Diskuze (3)
Čínská automobilka BYD zveřejnila plány o dalším vstupu na americký trh.

O automobilce BYD v poslední době neslyšíme poprvé. Naposledy přitom při představení sedanu Qin Hybrid, který se „proslavil“ trochu přemrštěnou hodnotou celkového výkonu. Vůz se na domácím trhu prodává od listopadu loňského roku, automobilka však míří daleko výš.

V Americe to přitom nezkouší poprvé. Pokus o proražení na novém trhu podnikla již v roce 2010, ten se však nezdařil a značka se opět stáhla. Důvodů neúspěchu bylo více, mezi hlavní však patřil nízký kapitál, minimální povědomí zdejších zákazníků či zoufale málo trumfů v boji s konkurencí.

To už je ale podle vedení společnosti zažehnáno. BYD dostal nový modernější design a klade větší nároky na kvalitu a bezpečnost. Další pokus o vstup do Ameriky se proto uskuteční příští rok. I přes neúspěšné začátky maloobchodního prodeje je BYD schopen v Americe prodávat také malé množství elektrických autobusů.

BYD chce v Americe debutovat se čtyřmi modely, včetně již zmíněného hybridního sedanu Qin s výkonem 303 koní (226 kW). Vůz pohání přeplňovaná zážehová patnáctistovka a elektromotor, zrychlení z klidu na 100 km/h zabere 6,9 sekundy. Na domácím trhu se prodává za 189.900 čínských jüanů, což je v přepočtu necelých 634 tisíc korun. Maximálnímu výkonu by se za jistých okolností uvěřit dalo, spotřebě paliva ve výši 2,0 l/100 km ale jen těžko.

Jan Mička
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Hittman
7. 1. 2014 15:03
Re: 634 Kč?
á už je to opraveno >:-[]
Avatar - Honza Mička
7. 1. 2014 13:46
Re: 634 Kč?
Upřímně, bylo by to fajn >:D
Avatar - Hittman
7. 1. 2014 13:18
634 Kč?
Hmm, tak za tu cenu bych si ho koupil i já, kdyby jen tak na pole >:-[]