Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínským úřadům se nelíbí vysoké ceny zahraničních výrobců luxusních aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Čínským úřadům se nelíbí vysoké ceny náhradních dílů a oprav zahraničních luxusních automobilů. Značky prý využívají svých pozic na zdejším trhu.

Čínské úřady kritizují zahraniční výrobce luxusních automobilů kvůli příliš vysokým cenám a snaží se je přimět ke zlevnění náhradních dílů a oprav. Informovala o tom dnes agentura DPA. Upozornila, že čínskému trhu s luxusními vozy dominují německé automobilky Audi, BMW a Daimler.

Čínská Národní rozvojová a reformní komise (NDRC) nyní vyšetřuje situaci v automobilovém sektoru kvůli opakovaným stížnostem, že zahraniční výrobci zneužívají svou pozici na trhu a prodávají automobily a náhradní díly za příliš vysoké ceny.

Společnost Audi již minulý týden oznámila, že se rozhodla snížit ceny náhradních dílů v Číně, a britský výrobce luxusních vozů Jaguar Land Rover ohlásil zlevnění tří automobilů nabízených na čínském trhu. Antimonopolní odbor NDRC tyto kroky podle agentury DPA přivítal a vyzval k podobnému postupu i ostatní zahraniční automobilky.

Tlak úřadů na zahraniční automobilky přichází v době, kdy na čínském automobilovém trhu ztrácejí své pozice domácí výrobci. Jejich tržní podíl v letošních prvních čtyřech měsících meziročně klesl o zhruba pět procentních bodů na 22 procent, napsala DPA.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
31. 7. 2014 07:15
Re: Chtělo by to ještě jeden díl
Jo, s tím se dá souhlasit :yes:
30. 7. 2014 23:52
Re: Chtělo by to ještě jeden díl
E46 je stejně nejhezčí ;-)
30. 7. 2014 23:51
Re: Definice ceny
to je pravda jen do určitý míry. Když si koupíš auto jsi nucen ho servisovat a tím pádem i kupovat náhradní díly. S tím počítá automobilka, takže auta vybaví různými předraženými kurvítky, která jsi nucen měnit. To platí obecně nejen pro BMW. Automobilový průmysl se vyvíjí jako všechno a jeho představitelé pochopili, že se dá slušně vydělat nejen na prodeji novýho auta ale i na jeho provozu, když zákazníka donutí nakupovat několikanásobně předražený díly, aby udržel svoje auto v provozu.
30. 7. 2014 22:26
Definice ceny
Cena je pouze to, co je zákazník za zboží ochoten zaplatit. Pokud není ochoten, firma je v problémech. Zákazníci BMW jsou očividně ochotni zaplatit více než zázazníci jiných značek a proto nastavuje BMW takové ceny. Za stabilní pozici mezi top výrobci aut si prostě automobilka disktuje ceny které si za ty roky svou kvalitou vydobila. Nelíbí se ti to číňane? No tak si ty chytrej prostě kup ssangyong a nepyskuj.
Avatar - dolfi
30. 7. 2014 17:22
Ať tam montují jejich čínské kopie ND...
>:D