Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS3 Cabrio Racing: 207 koní i s plátěnou střechou

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ostrý Citroën DS3 Racing by mohl mít otevřeného bratříčka. V Goodwoodu se představí studie DS3 Cabrio Racing, odvozená od hatchbacku. Proč by se nemohla vyrábět?

letošní Goodwood Festival of Speed je na premiéry docela bohatý. Zajímavé modely připravil Jaguar, Peugeot, Škoda a Citroën ...a to možná ještě nevíme všechno. Právě posledně jmenovaná automobilka také upřednostnila Festival rychlosti před zavedenými autosalony a ukáže od hot-hatche DS3 Racing odvozený DS3 Cabrio Racing, tedy verzi se stahovací plátěnou střechou.

Polokabriolet disponuje stejným motorem 1.6 THP jako stejnojmenný hatch, má tedy 207 k (152 kW) a 275 N.m a dostal zkrácený stálý převod, což mu zajistí velmi dynamický jízdní projev. Ostré kabrio váží jen o 25 kg více, než výchozí hatchback a disponuje stejným karbonovým bodykitem, doplněným 19" koly. Karbonově se tváří dokonce i plátěná střecha!

Tohle už je nám důvěrně známo, opravdu vymazlený je ale v tomto případě i interiér. Kůže Nappa v kombinaci s Alcantarou má velmi vkusné zdobení a své ratolesti budete určitě závidět luxusní celokoženou sedačku vzadu uprostřed, disponující bočním vedením, s nímž se nejspíš sedadlo řidiče a spolujezdce nebude moci měřit.

Ostrému motoru s kratšími převody sekundují účinnější brzdy, jedná se tedy o komplexní transformaci závodnické DNA značky. Tak schválně - myslíte si, že DS3 Cabrio Racing bude Citroën nakonec vyrábět nebo zůstane jen u studie?

Michal Fokt
Diskuze (0)