Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS4 Just Mat: Francouzská avantgarda v hnědém

David Bureš
Diskuze (0)
Speciální Citroën DS4 Just Mat bude vyroben pouze v 500 exemplářích.

Po devíti měsících od zahájení prodeje modelu DS4 francouzská automobilka Citroën představuje limitovanou edici Just Mat odvozenou od tohoto vozu. V České republice se zatím s uvedením na trh této edice nepočítá.

Pro DS4 Just Mat je charakteristická především karoserie v novém matném hnědém laku Hickory Mat. Tento odstín se objevuje také na dveřních lištách a krytech vnějších zpětných zrcátek. Zvenku dále upoutají litá 19palcová kola Cairns.

Uvnitř se objevuje kožené čalounění Club Habana v provedení „bracelet,“ které je specifické pro řadu RS.

Výbava vychází ze stupně Sport Chic, její součástí je mimo jiné navigační systém eMyWay nebo bixenonové natáčecí světlomety.

Automobil bude prodáván jen se dvěma nejsilnějšími motory v nabídce pro DS4 – s benzinovým 1,6 THP (147 kW a 275 Nm) a turbodieselem 2,0 HDi (120 kW a 340 Nm). Oba agregáty spolupracují se šestistupňovou manuální převodovkou.

Cena vozu je stanovena na 34.950 euro (cca 874 tisíc korun), verze se vznětovým čtyřválcem je o 250 euro (6.300,- Kč) dražší.

Citroën DS4 Just Mat navazuje na dřívější limitované edice, postavené na základech menšího modelu DS3 – Matière Grise a Série Noire.

David Bureš
Diskuze (0)