Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën E-Mehari vzdává hold legendě, je však elektrický (+video)

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Citroën nakonec skutečně vzkřísí legendární Méhari představený původně v roce 1968. Bude jej ovšem pohánět elektromotor.

O návratu slavného jména se spekulovalo už dříve a naznačil jej i frankfurtský koncept Cactus M. E-Mehari však Citroën nevyvinul zcela ve vlastní režii, spolupracoval na něm s Bolloré Group, výrobcem mikrovozítek, převážně na elektrický pohon. Vychází z otevřeného modelu Bluesummer. Roztomilé autíčko je 3,81 m dlouhé, 1,87 m široké a 1,65 m vysoké.

Originální příď připomíná malý crossover C4 Cactus, ale zároveň svými proporcemi lépe odpovídá originálu, než tomu bylo u konceptu. Karoserie je také plastová a nelakuje se, dveře najdeme pouze vpředu. Na rozdíl od původního klasického modelu Méhari dostalo ovšem auto dvojici masivních ochranných oblouků, které zároveň drží odnímatelnou látkovou střechu, i při její výrobě byly však využity plasty. Ta se dá navíc zcela složit. Interiér můžete mít v béžové nebo oranžové barvě, zde se hraje na efekt, čalounění je ze syntetické kůže. Klasiku ctí i sklopná zadní lavice, na palubu se vejde čtveřice cestujících a do zavazadelníku 200-800 l.

Barevná individualizace je vůbec poměrně slušná, dva odstíny interiéru doplňují čtyři barvy karoserie (modrá, oranžová, žlutá a béžová) a dvě střechy (černá a znovu výrazná oranžová). Mohou se libovolně kombinovat. Auto lze navíc celé omýt hadicí.

Pod kapotou nehledejme konvenční spalovací agregát, nýbrž elektromotor o maximálním výkonu 50 kW (nominální je 35 kW). Dobití trvá podle druhu nabíječky (veřejné 16A nebo domácí 10A) 8-13 hodin, takže je rozumné lithium-metal-polymerové suché baterie také od Bolloré s poměrně velkou kapacitou 30 kWh nabíjet pře noc. Vydrží v městském provozu na 200 km a je odolná proti rozmarům počasí, takže by se dojezd neměl zkracovat. Mimo město je ovšem poloviční. Maximální rychlost 110 km/h zcela postačuje určení vozu.

E-Mehari (bez čárky) není jen konceptem, začne se vyrábět v továrně koncernu PSA Peugeot Citroën v Rennes příští rok na jaře. Zbylé evropské země se ale dočkají později, až na konci sezóny 2016.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - Ada je zase tady
8. 12. 2015 21:21
Je to francouzsky hnusné
Je to jen další propadák s hmyzí tváří. Kterejpak blb vymyslel kreatury, které mají na předku dvě a dvě světla nad sebou? :no: A to nemluvím ani o tom, že je to auto na baterky... :no: Kolik bude dojezd? 15, nebo 25km?
8. 12. 2015 19:20
S normálním motorem, proč ne?
Tak pokud do novodobého Méhari dají normální motor (ideální by byl zážehový tříválec 1,2 l), a nenasadili by nesmyslnou cenu, v jížních krajích by se to mohlo chytnout... :-!
Avatar - KANKUNEN
8. 12. 2015 09:43
Proč pořád firma, která neumí vyrobit více než podprůměrné a
vymýšlí samé kraviny. C5 se omlouvám.