Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën poodhalil nový koncept pro Ženevu a zve na VivaTech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
Citroën začal s odhalováním konceptu, jehož premiéra se má odehrát na autosalonu v Ženevě. Zároveň zve na veletrh VivaTech do Paříže, kde hodlá odhalit další zcela nový koncept.

Citroën v letošním roce oslavuje sto let od svého založení. Vedle připomínek minulosti a slavných historických modelů této francouzské značky můžeme očekávat i řadu pohledů do budoucnosti.

Mezi první z nich se má zařadit dříve ohlášený koncept, jehož premiéra je plánována na autosalon v Ženevě. Některé detaily exteriéru tohoto vozu má již nyní odhalovat krátké video, v němž Linda Jackson, výkonná ředitelka francouzské automobilky, zve na veletrh VivaTech. Ten se bude konat v Paříži ve dnech 16. až 18. května 2019.

Koncept pro ženevský autosalon má být vizí městské mobility a očekává se, že se bude jednat o elektromobil s možností autonomního řízení. Záběry vozu prozatím odhalují jen několik detailů v podobě LED světel, vnějších zpětných zrcátek či oranžového odstínu laku karoserie.

V případě druhého konceptu, jehož premiéra je plánována na květnový veletrh VivaTech v Paříži, bylo prozatím zmíněno, že má představovat ultra komfort v podání značky Citroën.

Podle neoficiálních informací může tento koncept nabídnout autonomní systém řízení a poodhalit podobu očekávané vlajkové lodi, jejímž prostřednictvím chce francouzská automobilka nahradit již nevyráběné sedany C5 a C6.

Oba koncepty mají nabídnout nejmodernější palubní systémy, které mají být výsledkem spolupráce automobilky Citroën s mladými start-upovými společnostmi z Francie.

Video se připravuje ...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)

Doporučujeme

Avatar - ZZ
14. 2. 2019 18:09
Re: Kdyby...
Nikdy to neuměli a vypadá to, že se to ani nikdy nenaučí. Pár těch francouzskej krámů jsem měl a všechno stálo za úplnou vyliž kapsu. Mě fakt přesvědčovat nemusíš ;-) Ale přeju ti to, jen ti nerozumím. ;-)
14. 2. 2019 15:57
Re: Kdyby...
JJ - je určitý živočišný druh, možná nějaký poddruh snad i člověka ... který je přesvědčen, že např. jen das auto von der konzern je auto; že čím tvrdší podvozek, tím lépe; že v metle na hlínách v plný palbě je to ono; že jedině ingot (Jeep) je to správné do terénu ... a že ve Francii neumí dělat auta.
14. 2. 2019 15:12
Re: Kdyby...
Mě nedojmeš ;-) Francouzský auta mám už hodně dlouho,teď Renault..tak nevím o čem píšeš..
Avatar - Blue Sun
14. 2. 2019 14:06
Re: Kdyby
I takhle se dá projevit nedostatek rozumu. Tohle bylo trapné před dvaceti lety.
Avatar - Hammunasakra
14. 2. 2019 09:22
Re: Kdyby
Vidíš jakej seš kecal? Já žádnou starou nemám :-)

A holky co si platim si nic takovýho nedovolej = ty sou za to šťastný >:D >:-[]