Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroëny řady C zlevní, konkurencí pro Dacii však rozhodně nebudou

David Bureš
Diskuze (22)
Koncern PSA upravuje pozice svých značek. Změna se nevyhne ani řadě C z dílny Citroënu.

Citroën v polovině příštího roku představí první model z nové řady C. Automobilka chce upravit zaměření svých aut, po boku řady DS bude fungovat pozměněná řada C, která bude lákat na skvělý poměr ceny a výkonu.

Prvním vozem z nové řady bude patrně nástupce dnešního malého hatchbacku C3, který je na trhu od roku 2009. Automobil se má inspirovat šest let starým konceptem C-Cactus, jehož karoserie a kabina byly navrženy s ohledem na nejnižší náklady – vůz měl například masku zaměnitelnou s dílem na zádi.

Představitelé značky tvrdí, že nástupce C3 nabídne velice konkurenceschopnou cenovku. Zároveň ale dodávají, že auto nemá být nízkonákladový konkurent modelů rumunské Dacie.

Výrobní náklady svých aut řady C chce Citroën srazit dolů pomocí zjednodušené nabídky výbavy nebo užší nabídky pohonných jednotek. Automobily z řady C ale nemají lákat pouze na nízkou cenu, mají mít také výrazný styl, kterým se chtějí odlišit od konkurence.

Řada DS se pak má stát samostatnou značkou. Její vozy mají být luxusnější než dnes, s čímž bude souviset i vyšší cenovka. Automobilka řadou DS bude rovněž chtít využít rostoucí zájem čínských zákazníků o tento druh vozů.

Součástí změn u koncernu PSA Peugeot-Citroën budou také luxusnější modely značky Peugeot. Automobilka se lvem ve znaku se chce zaměřit na prémiovější modely typu 208 GTi, zároveň chce své vozy více odlišit od Citroënů.

David Bureš
Diskuze (22)
Avatar - Hammunasakra
22. 5. 2013 12:17
Re: Má to logiku
Ne, Pluriel byl jen (minulá) C3ka "bez stříšky" :-)
22. 5. 2013 11:36
Re: Má to logiku
To už byl C3 Pluriel, ne ? A ten po pár letech nezájmu skončil v propadlišti dějin ...
Avatar - Hammunasakra
22. 5. 2013 07:34
Re: no ja mam PSA rad..
Jak jste si možná všiml u DS Wild Rubis - modely DS jsou presentovány již BEZ názvu Citroën a třeba v Číně již mají 3 desítky samostatných zastoupení/prodejen..

Takže ano, je (bude) to jako kdyby jeden výrobce nabízel tři značky..
Avatar - sendador
22. 5. 2013 07:15
Re: no ja mam PSA rad..
Mne na tom prijde zvlastni, ze pod znackou Citroen budou vyrabet sockacars i premii... Kdyz to vezmu z pohledu jineho koncernu, je to takove jako kdyby Dacia vyrabela Logany a Sandera a vedle toho pod svym logem jeste Infiniti.
Avatar - Hammunasakra
21. 5. 2013 23:39
Re: no ja mam PSA rad..
:yes: :-)