Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra nabídne sedm modelů do roku 2021. Na co se můžeme těšit?

David Bureš
Diskuze (22)

Osamostatněná sportovní divize Seatu chystá celou záplavu modelů. Důležitou roli budou hrát také SUV.

Sportovní divize Seatu Cupra se osamostatnila a letos přichází se svým prvním modelem, sportovně střiženým SUV Cupra Ateca. Nová značka zaměřená na sportovně laděné automobily s tím ale rozhodně nekončí, v následujících letech chystá modelovou expanzi.

„Do roku 2021 představíme sedm nových modelů, včetně speciálních a limitovaných verzí Cupry Ateca i dalších modelů,“ přiznal na prezentaci Cupry Atecy Antonio Labate, ředitel značky pro rozvoj podnikání, strategii, značku a operace.

Speciální edice se podle Labateho mají od výchozího auta lišit charakteristickým vzhledem s osobitými detaily nebo zvláštní výbavou. Také se u nich počítá s omezením produkce, třeba na 1.000 kusů, aby si zachovaly dostatečnou exkluzivitu.

Bližší informace o chystaných novinkách však Labate nespecifikoval, my tak můžeme zatím jen spekulovat o tom, co po Cupře Ateca přijde.

Jistotou je příchod nového SUV-kupé, které se zřejmě bude jmenovat Cupra Terramar. Automobil patrně pojmenovaný po někdejším katalánském závodním okruhu Autodromo de Sitges-Terramar dorazí v roce 2020. Nejprve se znaky Cupra, 18 měsíců po té i ve slabších verzích od Seatu.

Vzhled Terramaru už odhalily uniklé snímky, dokazující drsnou vizáž inspirovanou až sedmimístným SUV Tarraco. Velikostně má však novinka odpovídat Atece, měla by tak sdílet 300koňový dvoulitr s Cuprou Ateca.

Za jistotu můžeme považovat také příchod Cupry Leon, ostrý hot hatch s logy nové značky ale dorazí až s novou generací tohoto kompaktního modelu, naplánovanou pro rok 2019. S ohledem na úspěchy dnešního Leonu Cupra ST se pak dá očekávat, že vedle hatchbacku dorazí Cupra Leon také v podobě ostrého kombíku.

Video se připravuje ...

Naopak nad dalšími novinkami se už vznáší otazník. Možností je malý hot hatch Cupra Ibiza, který se loni ukázal ve formě prototypu, od té doby ale o něm výrobce mlčí. Možností je i ostrá verze Arony nebo Tarraca, případně sportovní elektromobil odvozený od závodní Cupry e-Racer. Nechme se tak zatím překvapit, co pro nás Cupra chystá. Jisté je však to, že toho nebude málo!

David Bureš
Diskuze (22)
Avatar - Emel
21. 11. 2018 17:16
Re: dizajn
Nápaditost - to není nutně pochvala >:-[]

Podívej se třeba na zadní masku. Ateca fajn, přirozená, nemám s tím problém. Na druhou stranu je fakt, že je Ateca celkově (nejen ta zadní světla) dost UNI design, není na ní nic moc vlastního, boční profil je škodovka atd.
Avatar - white label
20. 11. 2018 09:48
Re: dizajn
Zrovna o duševní zdraví woodyho bych se rozhodně neobával, naopak.
Ovšem ve tvém případě bych podobně klidný zdaleka nebyl.
20. 11. 2018 08:58
Re: Seat
>:D >:D >:D :yes:
19. 11. 2018 22:22
Re: Seat
Bídu tu předvádíte akorát vy dva hateři, kteří se se svou neskonalou hloupostí skvěle doplňujete >:D
Avatar - white label
19. 11. 2018 20:37
Re: dizajn
S tím se dá souhlasit a pro mě se to ani nijak nevylučuje s tím, co jsem k tomu napsal.
Pokud zůstaneme u Škodovky, tak ani Karoq (s podstatně vyváženějšími proporcemi, než má Kodiaq) prostě nedosahuje designové atraktivity exteriéru aktuálního Superbu.