Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler AG na Bauma 2019 vystaví kompletní paletu užitkových vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Koncern Daimler AG má na veletrhu Bauma 2019 reprezentovat celkem 22 lehkých, středních a těžkých užitkových vozidel značek Mercedes-Benz a Fuso.

Koncern Daimler AG již nyní zve k návštěvě mezinárodního veletrhu stavební i těžařské techniky a nákladních vozidel BAUMA 2019 v Mnichově. Ten se bude konat od 8. do 14. dubna letošního roku. Daimler AG během něj nabídne rozsáhlou expozici na venkovní ploše o rozloze 2100 m2 a stánku s plochou 600 m2 v hale B4.

Flotilu vozidel značek Mercedes-Benz a Fuso pro veletrh Bauma 2019 má tvořit šest lehkých užitkových automobilů, třináct středních a těžkých nákladních vozů a tři vozidla pro zvláštní účely. Těchto 22 vozidel má demonstrovat pestrou paletu modelů koncernu Daimler AG vhodných pro využití v téměř každé aplikaci stavebního segmentu.

V případě lehkých užitkových vozidel bude divize Mercedes-Benz Vans prezentovat svou kompletní paletu. V Mnichově tedy bude k vidění nejmenší Citan, který má být ideální pro dopravu osob i materiálů především v městské zástavbě, což má platit i pro větší modelovou řadu Vito.

Hlavní pozornost mezi lehkých užitkovými vozy značky Mercedes-Benz má samozřejmě přitahovat nová generace modelové řady Sprinter. Ta je poprvé ve své historii vedle pohonu zadních a všech čtyř kol k dispozici i s pohonem přední nápravy. Chybět pak samozřejmě nebude ani úspěšný pick-up třídy X.

Nákladní vozidla značky Mercedes-Benz budou reprezentovat zástupci modelových řad Atego, Arocs a především nedávno modernizované Actros. Všechny tři tyto modelové řady mají vynikat vysokou mírou aktivní i pasivní bezpečnosti, vysokou mírou komfortu v kabinách a samozřejmě širokými možnostmi využití ve stavebním průmyslu, na nějž je veletrh Bauma zaměřen.

Mercedes-Benz v Mnichově představí i zástupce modelových řad Econic, Unimog a Zetros. Z nichž první jmenovanou prezentuje jako ideální nákladní vozidlo pro stavební práce v centrech měst, zatímco druhé dvě vynikají svými schopnosti v náročném terénu.

Fuso Canter je v současnosti na trhu ve své osmé generaci a nabízí skutečně pestrou paletu verzí, v níž nechybí provedení s pohonem všech kol nebo hybridní a čistě elektrická verze. Volit lze i z několika verzí kabiny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme