Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Actros a Arocs pro Střední východ a Afriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Actros a Arocs ve své aktuální generaci míří na rostoucí trhy na Středním východě a v Africe.

Koncern Daimler v loňském roce prodal na Středním východě, v severní Africe a v subsaharské Africe více než 35.000 užitkových vozidel pod značkami Mercedes-Benz a Fuso, což představuje nárůst o 20 procent ve srovnání s předchozím rokem.

Odborníci předpokládají v nadcházejících letech ekonomický růst o dvě až pět procent na trzích Středního východu, severní Afriky a subsaharské Afriky. Pro značku Mercedes-Benz představuje i proto uvedení vozidel modelových řad Actros a Arocs velmi důležitý krok, který má přispět k dalšímu navýšení jejich prodejů nákladních vozidel.

Mercedes-Benz uvede v letošním roce vozidla Actros a Arocs na více než 40 trhu na Středním východě a v Africe, kde jimi nahradí zde dosud nabízené nákladní automobily předchozí generace modelové řady Actros.

Mercedes-Benz Actros se ve své současné generaci poprvé představil v roce 2011 a na evropském trhu slaví prodejní úspěchy, za nimiž stojí vedle samotných kvalit vozidel této modelové řady i skutečnost, že ji mateřská automobilka průběžné modernizuje. Na trzích Středního východu a Afriky má Actros podobně jako v Evropě představovat vozidla vhodná pro dopravu na dlouhých i krátkých trasách.

Mercedes-Benz Arocs se veřejnosti poprvé představil začátkem roku 2013 a v nabídce své značky představuje modelovou řadu, která je určena především pro využití ve stavebnictví a v terénu. Prakticky od svého uvedení na trh je tato řada nákladních vozidel neustále vylepšována a doplňována o nová provedení nebo alespoň prvky výbavy.

Pro Střední východ a Afriku s jejich extrémně vysokými teplotami, obtížným terénem a vysokou prašnosti Mercedes-Benz připravil specificky upravená vozidla modelových řad Actros a Arocs, která budou k dispozici s přeplňovanými vznětovými šestiválcovými motory, nabízených ve čtyřech variantách s výkon od 240 kW (326 k) po 460 kW (625 k).

Podmínkám, v nichž budou tato vozidla pracovat, byly přizpůsobeny jejich rámy, které jsou vyztužené a přepracování se týká mimo jiné i chladicích systémů nebo ventilace a klimatizace kabiny, kterou si lze objednat v jedné z dvaadvaceti nabízených konfigurací.

Zahájení prodeje vozidel modelových řad Actros a Arocs na trzích Středního východu a Afriky předcházelo důkladné testování ve Spojených arabských emirátech, kde zástupci obou modelových řad absolvovali více než šest milionů kilometrů na silnicích i v náročném terénu při extrémních teplotách často i přes 50 stupňů Celsia.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)