Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler Trucks oslavuje významný milník v historii výroby motorů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Závod Mercedes-Benz Mannheim spolu s Detroit Diesel Corporation, dceřinou společností Daimler Trucks North America, mají na svém kontě významný milník z oblasti výroby pohonných jednotek.

Mercedes-Benz Mannheim spolu s Detroit Diesel Corporation oslavují výrobu jednoho milionu motorů pro užitková vozidla. Miliontý řadový šestiválec byl pak ve druhé polovině letošního června vyroben v Mannheimu.

Daimler Trucks uvádí, že již více než deset spoléhá na standardizaci pohonných řetězců pro vozidla svých značek, zahrnující především motory, převodovky a nápravy. Všechny komponenty jsou navrhovány tak, aby byly flexibilní a mohly být přizpůsobeny potřebám zákazníků a příslušné legislativě na trzích po celém světě.

Výrobu motorů, oslavujících významný milník ve své historii, zahájila společnost Detroit Diesel Corporation v roce 2007, zatímco v Mannheimu se ve spolupráci se severoamerickou firmou rozběhla produkce o tři roky později. Zde přitom nyní výroba prochází všemi svými stupni od slévárny, obrábění odlitků až po konečnou montáž.

Motory, jichž byl vyroben milion, jsou nabízeny v široké řadě provedení řadových šestiválců s objemy od 10,7 l do 15,6 l a výkony od 240 kW do 480 kW. Všechna jejich provedení přitom procházejí průběžnými modernizacemi, zaměřenými na snižování provozních nákladů a zároveň i zvyšování jejich výkonosti.

Daimler Trucks připomíná, že tyto pohonné jednotky jsou využívány těžkými nákladními vozidly Mercedes-Benz Actros, Freightliner Cascadia, Fuso Super Great a rovněž i zájezdovými a meziměstskými autobusy značek Mercedes-Benz a Setra.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)