Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dálnice D1: Zimní přestávka začne v polovině listopadu

Jan Mička
Diskuze (1)
Modernizace dálnice D1 bude díky příznivým klimatickým podmínkám pozastavena až v polovině listopadu. Pokračovat se bude po zimní přestávce.

Modernizace naší nejvytíženější dálnice je jednou z největších akcí v České republice. Stavební práce měly podle dosavadního plánu skončit s posledním říjnovým dnem, příznivé klima však prodlouží letošní rekonstrukci čtyř úseků minimálně do poloviny listopadu. Poté budou podmínky práce vyhodnoceny a pokračovat se bude na jaře příštího roku.

Pozastavení se týká prací ve středních dělících pásech, kde jsou nyní realizovány přeložky kabelů a modernizace kanalizace. Dokončeny již byly opravy stávajícího povrchu, zejména pak zpevnění krajnic, a provizorní rozšíření levého jízdního pásu. Výjimku tvoří pouze úsek Lhotka – Velká Bíteš, kde došlo ke skluzu kvůli sporu mezi zadavatelem a zhotovitelem. Zde budou práce ukončeny do konce letošního roku. Za dosud největší úspěch se považuje demolice devíti nevyhovujících nadjezdů. Práce byly provedeny během nočních víkendových uzavírek v celkové délce zhruba 14 hodin.

Podle aktuálních informací Ministerstva dopravy bude provoz na dálnici (vyjma výše zmíněného úseku) do konce listopadu uveden do stavu bez dopravních omezení. Přesné datum, kdy se stavební práce znova rozběhnou, dosud nebylo stanoveno. Vše záleží na klimatických podmínkách, které budou panovat z kraje jara příštího roku.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - vabis
6. 11. 2013 13:08
placený bordel
doufám, že podobu rekonstrukce se jezdí bez známky/mýta !