Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další motor pro Opel Vectra GTS

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Opel Vectra GTS bude představena na ženevském autosalonu s dalším motorem, který by měl podobně jako dosavadní motor V6 3,2 l, dodávat pětidveřovému hatchbacku sportovní image.

Opel Vectra GTS, o které jsme psali na podzim zde bude představena na ženevském autosalonu s dalším motorem, který by měl podobně jako dosavadní motor V6 3,2 l, dodávat pětidveřovému hatchbacku sportovní image. Sportovně laděný model pohání nově vyvinutý celohliníkový přeplňovaný zážehový agregát o objemu 2,0 l řady ECOTEC. Se svými 129 kW/175 k jde o nejsilnější čtyřválcový motor určený pro modelovou řadu Vectra.

Vyspělý turbomotor přenáší svůj výkon prostřednictvím zcela nové kompaktní šestistupňové převodovky, která zaručuje dokonalé využití jeho výkonového potenciálu. Díky mohutnému točivému momentu motoru ECOTEC 2.0 Turbo, který dosahuje svého maxima 265 Nm v rozmezí otáček od 2500 ot/min do 3800 ot/min, je Vectra GTS 2.0 Turbo schopna z klidu na 100 km/h zrychlit tento model během 9,1 s a pro pružné zrychlení z 80 km/h na 120 km/h potřebuje pouze 9,2 s. Maximální rychlost je 230 km/h. Přeplňovaný zážehový čtyřválec, který plní emisní limity normy Euro 4, si v průměru řekne jen o 8,9 l benzinu na 100 km.

Nový přeplňovaný dvoulitr, který technicky vychází ze známého hliníkového agregátu řady ECOTEC o objemu 2,2 l, bude Opel nabízet pro verze modelové řady Vectra a také pro nové modely Opel Signum. Pro zdůraznění výjimečnosti nového motoru 2.0 Turbo Opel připraví exkluzivní verze Vectra GTS Turbo. Ty budou vyjíždět na speciálních šestnáctipaprskových kolech z lehkých slitin o rozměru 17 palců.

Ondřej Láník
Diskuze (4)