Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další render Mazdy MX-5: Je tohle skutečná podoba čtvrté generace?

Michal Fokt
Diskuze (24)
Doslova v předvečer oficiálního odhalení čtvrté generace roadsteru MX-5 se na netu objevily nové rendery, pocházející údajně od jednoho ze zaměstnanců Mazdy!

Už zítra Mazda současně v Japonsku, USA a Evropě (Barcelona) představí čtvrtou generaci kultovního roadsteru MX-5. Pokud už, stejně jako já, hoříte nedočkavostí a utěšuje vás, že je pětileté čekání u konce, s potěšením vám ještě pár hodin před premiérou trošku zamotám hlavu.

Na síti se totiž objevily další rendery, ukazující možnou podobu čtvrté MX-5. Zajímavé na nich je zejména to, že v případě přídě nejde o kopii zbytku modelové řady, ale má svébytnou tvář, což je u sportovního auta určitě žádoucí. Neméně pozoruhodné pak je, že by tyto obrázky měly pocházet přímo od (kdoví, jestli ne v tuto chvíli už bývalého) zaměstnance Mazdy, jistého inženýra Setha Elsona a je tedy pravděpodobné, že vznikly s využitím většího množství "dostupných informací", než jiné.

Obrázky ukazují roadster s výraznou maskou chladiče, ostrým tvarem předních světlometů, mohutnými blatníky a zadními světlomety, které, přestože mají úplně jiný tvar, v sobě nesou něco z předchozích generací. Ať už to reálné nákresy jsou nebo ne, auto na nich vypadá fantasticky a dle mého názoru zatím ze všech renderů nejlépe.

Čtvrtá generace, která by překvapivě neměla nést kód ND, má být o 100 kg lehčí a s níže umístěným těžištěm, než současné NC. Proto by si měla v základní verzi vystačit s motorem 1.5 Sky-G s výkonem 105 koní a vrcholnou motorizací má být jen 165koňový dvoulitr.

U premiéry nové MX-5 v Barceloně pochopitelně nechybíme a přineseme vám tedy oficiální fotografie a první dojmy, jak nejrychleji to půjde.

Michal Fokt
Diskuze (24)
4. 9. 2014 08:53
Re: Tak tohle je špatný
Mně to žádná hrůza nepřijde. Uvidíme na živo a třeba i v jiné barvě. Taková baby California :-) Ta anténka... no nevím. Sice zajímavý jako retro prvek, ale asi bych si to odpustil.
Avatar - simon_sez
4. 9. 2014 08:34
Re: Tak tohle je špatný
najviac sa mi paci ta antenka.
svoje oblubene radio si naladis aj v marianskej priekope ;-)
4. 9. 2014 07:42
Re: Tak tohle je špatný
A mne sa to páči - a moc.
Avatar - _Karel_
4. 9. 2014 06:53
Re: Tak tohle je špatný
Za mě jednoznačně zklamání.Po krásných 6 a 3 je tohle slabota. Ani hezký kola tomu neuměli vybrat.
Avatar - Pekelná Micinka
4. 9. 2014 03:30
Tak tohle je špatný
Zůstal jsem vzhůru, ta představovačka stála za prd. A čumák vypadá takhle [odkaz] [odkaz] A opět pokračující slabina Mazdy - analogově vypadající optika.