Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další studie od našeho čtenáře: BMW 1 Cabrio

Ladislav Čermák
Diskuze (56)
Velký zájem, vyvolaný studiemi pana Milana Krále namotivoval dalšího schopného grafika z řad našich čtenářů a ten nám poslal svou představu otevřené verze malého BMW

Velký cit pro detail, skvěle zvládnutá práce s trojrozměrným modelováním v grafickém programu a znamenité estitické cítění, to vše přímo čiší z další studie, kterou jsme si s potěšením prohlédli po té, co nám ji zaslal náš čtenář - pan Tomáš Novák. Obliba kabrioletů je viditelně široká, pan Novák na to ovšem šel trochu jinak, než pan Král. Sám autor k tomu říká: "Oproti hatchbacku jsem upravil tvarování předních dveří (z hlediska estetičnosti a lepšího nastupování na zadní sedadla) a zakulatil jsem horní část zadních světel. Vůz by měl standardní plátěnou skládací střechu." Pochopitelně zmizel druhý pár dveří a vůz tak trochu předjímá možné křivky budoucích sportovních karosářských verzí nejmenšího BMW, mezi kterými mimochodem kabriolet patrně skutečně nebude chybět.

Proč právě malé BMW, na jehož pečlivě vykalkulované křivky není vůbec snadné navázat? "K úpravě právě tohoto vozu mě vedla velká osobní přízen ke značce BMW a jejím derivátům od Schnitzera. Rovněž si myslím, ze při současné velké oblibě BMW řady 1 by nejeden příznivec mnichovské automobilky uvedení takového modelu uvítal." V tom dáváme panu Novákovi za pravdu. A dle našeho názoru by měl v této podobě o úspěch postaráno! Děkujeme panu Novákovi a doufáme, že stejně jako pan Král nezůstane u jediného projektu: "V současné době již pracuji na dalším výtvoru, a to X3 v podobě stylového cabria."

Pro porovnání - Octavii cabrio dle p. Krále najdete zde. Těšíme se spolu s autorem na vaše názory a vyzýváme vás, abyste svoje nápady nenosili v hlavě, ale podělili se o ně našim prostřednictvím se čtenáři!

Ladislav Čermák
Diskuze (56)
14. 3. 2005 22:48
Namalujte vlastní auto
Když jsem byl malej kluk, nebyly počítače, a tak jsem stále dokola kreslil fixama 911ku s plným levým rejdem. Výsledek samozřejmě k nepublikování. Dnes, dnes je to tak, že se zpracovává fotografie živého auta. Nejsem příznivcem vulgární kritiky, ta sem samozřejmě nepatří. Přesto mi tak trochu připadá tohle cvičení přesně v rovině těch mých kreseb. Psal jsem to už u pana Krále. Co Vás vede k těmhle prostným? Sedněte pane Nováku a namalujte vlastní auto. To nám představte. A my Vás buď roztrháme, nebo vynesem do nebes. Gladiátoři to znali. Nasaďte do boje jen vlastní kůži. Nehalte se do kožichu z BMW. Jen to má totiž cenu. Pro Vás i pro nás.