Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

David Vršecký si zahrál na taxikáře. Zákazníky vozil v Subaru WRX STI (+video)

Jan Mička
Diskuze (0)
Cestovat z bodu A do bodu B taxíkem vždycky nemusí být nuda. Stačí, aby pro vás přijel David Vršecký v Subaru WRX STI a je o zábavu postaráno.

David Vršecký, jeden z nejlepších pilotů historie evropského šampionátu tahačů, momentálně závodí v Číně a do toho piluje své dovednosti v dakarské Tatře Phoenix týmu Tatra Buggyra Racing. V polovině června si však na jeden den vyzkoušel také roli taxikáře. Zákazníci, kteří si objednali odvoz prostřednictvím služby Profi taxi a měli štěstí, zažili adrenalinovou jízdu ve „vyklecovaném“ Subaru WRX STI minulé generace.

„I když má auto silný motor a závodní sedačky a David měl kombinézu, zákazníci nemuseli mít obavy. Jel sice ostřeji, dodržoval ale pravidla silničního provozu,“ řekla manažerka mosteckého autodromu Tereza Zajíčková. „Všichni pasažéři měli jízdu zdarma. Po vystoupení v cíli cesty je navíc čekalo malé překvapení. Na připravených stupních vítězů jsme je dekorovali věncem a pohárem. Obdržel také bezplatný vstup na souboj cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy The Most FIA CARS Europe Challenge,“ dodala Zajíčková.

Video se připravuje ...

Vůz je vlastnictvím Autodromu Most a shodou okolností jde o exemplář, který jsme testovali v lednu 2014. Jenom tehdy ještě neměl závodní sedačky a vnitřní ochranný rám. Autodrom chtěl akcí upozornit na produkt „Taxijízdy života“, díky kterému může veřejnost zažít jízdu na velkém okruhu vedle profesionálních závodních jezdců. Novinkou, která byla spuštěna ve čtvrtek 7. července, je možnost pronájmu Škody Octavia Cup třetí generace a zmíněného Subaru WRX STi. Sami si tak můžete vyzkoušet, že to piloti nemají za volanty ostrých speciálů vůbec jednoduché!

Jan Mička
Diskuze (0)