Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík ve videu pořádně naložil Subaru XV! Za pět minut dvanáct…

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)

Nejnovější druhá generace Subaru XV se už oficiálně nevyrábí, ale tuzemské zastoupení značky objednalo pár stovek starých dobrých „XVček“ na sklad. Pro Martina Vaculíka ze Světa motorů to byla ideální příležitost, aby o něm konečně natočil video.

Martin Vaculík, technický specialista ze Světa motorů, se musí do každé práce nutit. Dokonce se občas stává, že vás chce upozornit na nějaké zajímavé auto, ale než se rozhodně o něm natočit reportáž, automobilka mu jej stihne přestat vyrábět.

Jedním z nich je i končící nejmodernější Subaru XV, které se v aktuální druhé generaci prodává už od roku 2017. Sériová výroba modelu přitom stihla skončit už letos v dubnu.

Už brzy jej nahradí duchovní nástupce Subaru Crosstrek, jehož uvedení na český trh se zpozdilo, a tuzemské zastoupení Subaru využilo ideální příležitosti, aby objednalo několik stovek starých dobrých „XVček“ na sklad.

Martin Vaculík toho využil, vypůjčil si jedno z posledních novinářských aut a ve svém nejnovějším videu vám už tradičně představuje jízdní vlastnosti i pozitiva a negativa nejmenšího crossoveru značky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)

Doporučujeme

Avatar - trapid
5. 11. 2023 13:35
Vaculík
Tak jsme se dozvěděli, že má Vaculda dítě s medvědicí.
Jinak XV se mi vždy moc líbilo. Nikdy jsem v něm nejel, takže by mě zajímalo, jak je to s tou extrémní pohodlností pérování. Někde jsem totiž slyšel pravý opak - že je auto tvrdé. Tak nevím.
Avatar - Tomogo
26. 10. 2023 16:10
Ještě bych doplnil to jako řazení ...
... není jen tak aby něco... To je proto, že při zatížení se musí řetěz/řemen v CVT převodovce přimáčknout, aby neproklouznul a při tom nelze plynule měnit převodový poměr. Takže CVT plynule mění převodový poměr jen při nízkém zatížení.
No, je to prostě jiné. Ale také je jiné, když vám v servisu řeknou, že příští technickou už neprojdete, protože vám vaše milé Subaru zrezlo natolik, že už je to neopravitelné.
25. 10. 2023 17:29
Re: To auto znám
Tebe by som nedal do ruky ani traktor.
Avatar - Tomogo
25. 10. 2023 11:34
Ono je třeba poslouchat pana Vaculíka...
... tak říkajíc "mezi řádky".
Ten motor má výhody, má ale i nevýhody (o autě samotném nemluvě). A jak pan Vaculík uvedl ve videu, už jen proto bych to auto nechtěl. Prostě každý novinář musí alespoň trochu auta chválit, jinak by jim ta auta do redakcí nepůjčovali.
On i můj 3.0 TDI je skvělý motor, ale.... a věřte, že těch "ale" je v něm spousta. ;-)
24. 10. 2023 21:39
Re: XV je...
Jj super auto, kterým chybí výkon a slušná moderní převodovka, co auto nebude dusit ;-)