Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Challenger: Nová generace až pro modelový rok 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Dodge Challenger se má v nové generaci představit do dvou let. Těšit se máme na šestiválce i osmiválce a dorazit má i nový Hellcat.

Dodge Challenger si oproti svým největším konkurentům v podobě Fordu Mustang a Chevroletu Camaro dával se vstupem na trh na čas již ve své první generaci z přelomu šedesátých a sedmdesátých let.

Podobně na tom bude i v pořadí čtvrtá generace, jejíž premiéra se očekává v průběhu roku 2018 a uvedení na trh se pak má odehrát v rámci modelového roku 2019.

Podle informací magazínu Automobile má nový Challenger stát na platformě Giorgio s pohonem zadních kol, na níž se představila nová Alfa Romeo Giulia. Díky tomu má mít nová generace kupé menší rozměry a nižší hmotnost, čímž se přiblíží svým konkurentům.

Paleta pohonných jednotek má obsahovat prozatím blíže nespecifikované vidlicové šestiválce a osmiválce. V nabídce nemá údajně chybět ani nový Hellcat, který může disponovat výkonem okolo 552 kW (750 k). Vyloučeno není ani uvedení přeplňovaného čtyřválce, s nímž jsou ostatně již nyní nabízeny konkurenční modely značek Ford a Chevrolet.

Ve své současné podobě se Dodge Challenger představil jako koncept již v lednu roku 2006 a sériový model dorazil v modelovém roce 2008. Po celou dobu své produkce je k dispozici pouze jako kupé a to se má u nové generace do jisté míry změnit.

Dodge Challenger má sice i v nové generaci zůstat věrný pevné střeše, ale vedle něj má dorazit i sportovněji střižený kabriolet s plátěnou střechou, který s ním bude sdílet techniku, ale ponese jméno Barracuda.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)

Doporučujeme

17. 7. 2016 06:55
dodge
toje fakt dobrý :yes:
Avatar - speedfred
15. 7. 2016 19:59
Re: Skvěle
ja som skúšal automat v mustangu,a moc ma neoslovil.. asi by som bral radsej ten manuál.
Focus RS mi prišiel ešte tvrdší ako Mustang.
15. 7. 2016 18:25
Re: Skvěle
Dneska jsem se svezl tím tvým Mustangem.
Trochu mně vyděsila spotřeba 18 litrů, ale to je na vruh nového auta s najetými 200 km v testovacím módu. Reálně to bude snad níž.
Potěšilo mně mauální, tuhé řazení. Automat u tohohle auta prý není nic moc. Zvuk famózní. Tohle umí asi jenom v Americe, takové bublání. Jinak interiér - no tady se mají hoši ještě co učit. Jaké GéTéčko asi za ty peníze nemá konkurenci. Podvozek nebyl tak tuhý, aby se s ním nedalo žít každý den. A cenovka 1.1 za evropskou verzi auta se 426 hp je opravdu snová. Taky prý se prodávají jako na běžícím páse.
Upřímně, zaplaťpánbůh za takovou alternativu. Pro mně to asi nebude, ale stejně:)
15. 7. 2016 13:23
Re: Nikdo ?
jedna z mala, zatim nezaplevelenych diskuzi.
i kdyz, 4 prispevky nazvat diskuzi, nevim nevim ;-)
15. 7. 2016 13:08
Nikdo ?
To jsou všichni na dovolené, že se nenajde pomalu za celý den nikdo, kdo by napsal něco ve stylu - Fiat a ten účetní .... jako s Giulií ..... slibem nezarmoutíš .... tak nejdřív 2029 ? >:D

Hmm, tady už se člověk ani nepobaví.... :-|