Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge Dakota se může dočkat nástupce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Dodge Dakota je již pět let minulostí, ale šéf značky Ram Trucks nevylučuje možnost uvedení nového pick-upu podobné velikosti.

Koncern Fiat Chrysler Automobiles zvažuje vedle již potvrzeného pick-upu značky Jeep i střední pick-up značky Ram Trucks, který se může v její nabídce stát nástupcem Dodge Dakota. Ten byl ve své první generaci nabízen v letech 1987 až 1996 a dočkal se ještě dvou dalších generací, než v roce 2011 opustil nabídku bez přímého nástupce.

Mike Manley, generální ředitel značek Jeep a Ram Trucks, v rozhovoru pro The Detroit News uvedl, že na severoamerickém trhu je s ohledem na současnou situaci v segmentu středních pick-upů, kdy rostou jejich prodeje, prostor pro nové modely.

Podle jeho slov je zájem zákazníků o tuto kategorii pick-upů nejen na severoamerickém trhu tak velký, že do ní může koncern Fiat Chrysler Automobiles vyslat dvojici podobně velkých modelů značek Jeep a Ram Trucks. Mike Manley zároveň odmítl potvrdit, že nové pick-upy značek Jeep a Ram Trucks budou oba uvedeny na trh do roku 2020.

Vše se tedy pohybuje v rovině spekulací a nový pick-up značky Ram Trucks nebyl potvrzen. I přesto se objevují neoficiální informace, které uvádějí, že základem pro tento model se může stát jihoamerický Fiat Toro, který byl představen v loňském roce.

Ram Trucks je od roku 2009 samostatná značka koncernu Fiat Chrysler Automobiles, která vznikla z označení pick-upů Dodge Ram. V současnosti tato divize nabízí pick-upy Ram 1500, 2500, 3500, Chassis Cab (3500, 4500, 5500) a dodávky Promaster City a Promaster, které jsou severoamerickými verzemi Fiatů Doblò a Ducato.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
29. 3. 2016 14:41
Re: Ještě že sem zrovna nic nejedl
Jenže ono z těch výtvorů pod takktovkou Fiatu se daří jen tomu Cherokee a to jen v USA a pak ještě tomu Renegade.

Jinak ničemu, Dart byl propadák od počátku, 200 měla pěkný vstup a slušné prodeje, ale od prosince to vzalo strmý pád a spadlo to na polovinu, Viper se neprodává od začátku, zbytek až na přelepené Ducato je výtvor Daimleru a Cerberusu, nikoliv Fiatu >:D >:D
Avatar - wakantanka
29. 3. 2016 10:48
Re: Ještě že sem zrovna nic nejedl
To že sa niečo tebe alebo mne nepáči je jedna vec, že sa to v NA predáva výborne je vec druhá, ergo im sa do vkusu zrejme trafili. Predaje JEEPu v Európe nikdy netrhali rekordy. No a Viper - imagemaker, kde pochybujem že niekedy bol projekt v zisku. 200 a Dart - očividne čo sa páči v Európe v NA nefunguje, hoc je to dobre postavené, vybavené a spracované. Nedal by som ruku do ohňa za to, že technika, platforma sa nepozrie aj do Európy v novoreštartovanej Alfe niekedy neskôr v menšom modeli od Gulie.
Avatar - Barrichello
29. 3. 2016 09:27
Re: Ještě že sem zrovna nic nejedl
Lada Niva je proti tomuhle krasavice >:D
Avatar - Barrichello
29. 3. 2016 09:26
Re: Ještě že sem zrovna nic nejedl
Já byl sklaní fanoušek Chrysler Group do doby než tam začal Fiat aplikovat svoje výplody a nápady, pak sem přešel logicky k GM, nebot být fanouškem těhle výplodů, které s amerikou nemaj po stránce techniky a desingu společného ani tuk může být jen šílenec >:D >:D

GM uteklo FCA co se týče USA ne o parník, ale o 3 letadlovky >:D Hlavně se se týče motorů, převodovek, designu a kvality produkce.
Avatar - Barrichello
29. 3. 2016 09:22
Re: Ještě že sem zrovna nic nejedl
jedna věc je něco udělat a druhá věc je udělat něco pořádně a pěkného. To druhé FCA zcela evidentně nejde, co se týče produktů severoamerické divize. viz propadáky 200, Dart, Viper >:D