Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati není na prodej! Hřímá Volkswagen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Slavná motocyklová značka Ducati je plně pod křídly skupiny Audi od roku 2012 a podle nejnovějších zpráv tam má zůstat i nadále. Vedení koncernu Volkswagen její prodej zamítlo.

Ducati má zůstat součástí koncernu Volkswagen, i když ještě před několika dny to podle dostupných informací vypadalo, že její prodej je jen otázkou času, resp. výběru nejvhodnějšího z uchazečů o její odkoupení.

Zájemců o slavnou italskou značku bylo několik a za zmínku určitě stojí, že investiční firma rodiny Benettonů Edizione Holding ji údajně ocenila na 1,2 miliardy dolarů (asi 27 miliard Kč).

Vedle Edizione Holding předložily podle dostupných informací nabídku na odkoupení Ducati například americký fond Bain Capital nebo dva indičtí výrobci automobilů a motocyklů Eicher Motors a Bajaj Auto. Mezi další uchazeče měla pak patřit i investiční společnost Investindustrial, která přitom v roce 2012 prodala Ducati automobilce Audi.

Podle nejnovějších informací již není Ducati na prodej. Za tímto rozhodnutím má stát více než polovina dvacetičlenného představenstva společnosti Volkswagen a především skutečnost, že se samotné italské značce i celému koncernu finančně daří. Provozní zisk skupiny VW za prvních šest měsíců letošního roku vzrostl o 19 % na 8,9 miliard eur.

Dozorčí rada společnosti Volkswagen podle agentury Reuters neschválila prodej značky Ducati a ani výrobce převodovek Renk nebo divize MAN Diesel & Turbo. Mluvčí německého koncernu pak podle agentury uvedl, že každému, kdo si dokáže přečíst finanční výsledky společnosti Volkswagen za první pololetí letošního roku, musí být jasné, že nepotřebuje příjmy z prodeje svých dceřiných firem.

Ducati vznikla v roce 1926 v Boloni jako malá rodinná firma, která vyráběla radiové součástky. Na motocyklový trh vstoupila v roce 1949 a postupně se rozrostla na předního světového výrobce motocyklů.

Předchozí majitel, investiční fond Investindustrial, převzal Ducati v roce 2008 a pomohl firmě vrátit se k zisku poté, co se v roce 2005 ocitla v hluboké krizi. Pod křídly automobilky Audi dochází k rozšiřování nabídky a k obchodně nejúspěšnějším patří modelová řada Scrambler.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Joky
1. 8. 2017 17:37
Emisním levákům
nejde věřit ani pozdrav ....
1. 8. 2017 15:56
Tak to je dobrá zpráva
Ducati se daří, tak proč jí prodávat ;-)

[odkaz]