Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ë-Auto Ë-Concept: Nová éra ruského designu (video)

Jakub Sochor
Diskuze (0)
Nepříliš známá ruská značka miliardáře Michaila Prochorova přijela do Frankfurtu se zbrusu novým konceptem pojmenovaným Ë-Concept.

Samotná značka přitom není žádnou novinkou. Veřejnost je obeznámena s vizí městského malého vozidla Ë-Mobile, které spolu s kupé a malou dodávkou spadá do trojice elektrických modelů Ë-Mobil.

Značka Ë-Auto (vyslovuje se Jo Auto, dle přepisu Yo-Auto) se však nespokojila s výše uvedenými modely a pro frankfurtský autosalon si připravila kreativní crossover s velmi jednoduchým modelovým označením Ë-Concept.

Doménou vozu jsou jeho oblé a zároveň rafinované tvary. Ačkoli nelze hovořit o organickém tvarosloví, některé prvky (kupříkladu čelní sklo či vstupní otvor do kabiny) jsou příkladně zaoblené a nevykazují žádnou hranu. S těmito měkkými prvky kontrastují ostře tvarovaná diodová světla či strmá záď.

Patrně největším specifikem modelu je systém a styl dveří. Ty jsou nejen avantgardně tvarované, ale také používají zcela inovativní systém otvírání. Namísto klasického principu se zasouvají pod povrchem karoserie směrem dozadu a zároveň nahoru. Toto řešení by v praxi výrazným způsobem zvýšilo praktičnost.

Výrobce prozatím neprezentuje bližší technické parametry, je však jisté, že je vůz poháněn elektrickým motorem.


Jakub Sochor
Diskuze (0)