Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Infiniti FX: téměř neviditelná modernizace

David Bureš
Diskuze (3)
Infiniti o upraveném FX prohlašuje, že se svým vzhledem má přiblížit sportovním vozům.

Nejprodávanější model Infiniti v Evropě se dočkal lehké modernizace. Vzhled automobilu byl upraven jen minimálně, nabídku rozšířily nové laky a kola. České ceny zůstávají na stejné úrovni jako v loňském roce.

Přídi automobilu dominuje upravená maska chladiče, jejíž tvary byly inspirovány studií Essence z roku 2009. Prakticky stejně je maska hladiče řešena také u sedmimístného modelu JX. Automobil má díky tomu přitahovat ještě více pozornosti než dosud, navíc má být dále posilněn jeho charakter.

Sportovní charakter u verzí GT a GT Premium mají zdůrazňovat nová 20palcová kola s pěti zdvojenými paprsky. Vozy ve variantě S jsou pak i nadále dodávány s nezaměnitelnými 21palcovými koly.

Paleta laků karoserie byla rozšířena o modrou Iridium. Jedná se o lak odolný proti poškrábání (Scratch Shield). Druhou novinkou je lak Graphite Shadow.

Motory jsou i nadále v nabídce tři. FX37 má pod kapotou 3,7litrový benzinový vidlicový šestiválec s 235 kW (320 k). FX30d je poháněn vznětovým třílitrovým vidlicovým šestiválcem se 175 kW a 550 Nm.

Vrcholem je FX50 s pětilitrovým zážehovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 287 kW, který je k dispozici pouze ve variantě S Premium.

Všechny FX jsou dodávány s pohonem všech kol a sedmistupňovou samočinnou převodovkou. Řadit je možné i pomocí páček na volantu, vyrobených z hořčíkové slitiny.

FX ve verzi S jsou s výjimkou FX37 mimo jiné vybaveny aktivním řízením zadní nápravy (RAS – Rear Active Steering) a elektronickou regulací tlumičů (CDC – Continuous Damping Control). Navenek se tato auta odlišují světlomety s kouřovými skly, červenými znaky S, výdechy vzduchu na karoserii a prahy dveří z matného chromu.

Výbava verzí GT Premium a S Premium zahrnuje navigační a zábavní systém nebo sadu bezpečnostních funkcí, jako je systém prevence vyjetí z pruhu.

Ceny na českém trhu se oproti loňskému roku nezměnily, za benzinové provedení FX37 GT čeští zákazníci zaplatí 1.498.190 Kč. Dieselový šestiválec (FX30d GT) je za 1.539.690 Kč.

Automobilka znovu upozorňuje na to, že přijímá objednávky na limitovanou edici FX Vettel. Vrcholná verze tohoto SUV bude poháněna vidlicovým osmiválcem o výkonu 309 kW (420 k). První vozy z 200kusové edice se u zákazníků objeví v příštím roce.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - pelikoš
12. 4. 2012 17:05
Re: "Nejprodávanější model Infiniti v Evropě"
vždyť je to kus auta ;-)
Avatar - twistedTSD
12. 4. 2012 15:32
"Nejprodávanější model Infiniti v Evropě"
...To mě tedy u FX docela překvapilo.
Avatar - pelikoš
12. 4. 2012 13:47
paráda
podle mně je to stále nejkrásně auto v kategorii