Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 488 Pista v provedení Piloti Ferrari oslavuje úspěchy ze závodních tratí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ferrari v Le Mans odhalilo unikátní 488 Pista, které je oslavou úspěchů, jichž na závodních tratích dosahují zákazníci maranellské automobilky. Za novinkou, která nezůstane osamocena, stojí individualizační program Taylor Made.

Ferrari 488 Pista bylo vyvíjeno na základech zkušeností z vytrvalostních závodů WEC, ve kterých italská značka v posledních šesti letech pětkrát vybojovala titul v kategorii GTE.

Na tyto úspěchy nyní odkazuje novinka v nabídce individualizačního programu Taylor Made, kterou si ovšem mohou pořídit jen zákazníci, kteří jsou zapojení do motoristických sportovních programů značky Ferrari.

V Le Mans u příležitosti slavného závodu na 24 hodin odhalené Ferrari 488 Pista v provedení Piloti Ferrari je inspirováno závodním vozem 488 GTE týmu AF Corse se startovním číslem 51. Právě tento vůz má spolu se svými jezdci, jimiž jsou Alessandro Pier Guidi a James Calado, na svém kontě mistrovské tituly ve své kategorii v rámci FIA WEC za sezónu 2017.

Novinka programu Taylor Made na něj odkazuje barevným provedením své karoserie spolu s logy a startovním číslem 51. Interiér nabízí exkluzivní čalounění, prvky z uhlíkových vláken a nechybí v něm ani identifikační štítek.

V rámci Piloti Ferrari má být zákazníkům italské značky k dispozici model 488 GTB v barvách Rosso Corsa, Blu Tour De France, Nero Daytona a Argento Nürburgring.

Technika Ferrari 488 GTB se u této speciality nemění, což znamená, že před zadní nápravou vozu je usazen osmiválec o objemu 3,9 l, který je naladěn na nejvyšší výkon 530 kW (720 koní) a točivý moment 770 N.m.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)