Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Monza SP1 a SP2 unikla na veřejnost. Přivítejte unikátní limitku z Maranella

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Ještě před oficiální premiérou se na veřejnosti objevuje první várka snímků nových modelů Ferrari Monza SP1 a SP2. První fotky jednomístného a dvoumístného speciálu unikly ze soukromé akce.

Monza SP1 a SP2 jsou horké maranellské novinky, jejichž neoficiální fotografie se ještě před premiérou objevily na sociálních sítích. Zdroj, který snímky vypustil, říká, že produkce je omezena na 200 kusů. Není však zatím potvrzeno, zdali vznikne shodný počet obou variant, tedy stovka jednomístných a stovka dvoumístných.

U obou verzí hledejme základ ve Ferrari 812 Superfast, sportovní speciály tedy pohání 6,5litrový dvanáctiválec s výkonem 588 kW namontovaný uprostřed a posílající sílu na zadní kola. Karoserie je vyrobena z uhlíkových vláken, podvozek zase z hliníku.

Další podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím. Není tedy jasné ani to, jestli novinka překoná 812 Superfast v akceleraci z klidu na stovku a maximálce. Sporťák představený v roce 2017 je na stovce za 2,9 sekundy a pokračovat může na maximální rychlost 340 km/h.

Z uniklých fotografií se můžeme podrobně seznámit hlavně s jednomístnou variantou. Ferrari vsadilo na jednoduchost a eleganci, výstředním prvkem je linka zadních svítilen protažená až do boků automobilu. Nechybí ani čtveřice výrazných koncovek výfuku.

Čerstvé přírůstky do maranellského portfolia jsou odpovědí na fakt, že chce Ferrari v nadcházejících letech zdvojnásobit své zisky. Vedení značky se nechalo slyšet, že toho chce dosáhnout zvýšením objemu výroby a vyšším počtem speciálních limitek. A toto je jedna z nich…

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - dock37
19. 9. 2018 07:31
Unik informacii.
Na to,že je tam toľko novinárov,dosť divné tvrdenie o úniku fotografií.Na svetových portáloch je to prezentované ako predpremiéra s oficiálnymi fotografiami od Ferrari.
Avatar - Woombat
18. 9. 2018 19:31
Nádhera
Ferrari není má automobilová ikona (asi jen proto že nemám moc rád to co zbožňují všichni ostatní) :-) , ale tohle je opravdu krása.