Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari zahájilo výstavbu zábavního parku ve Španělsku (+video)

David Bureš
Diskuze (5)
PortAventura se chce stát nejlepším rezortem na světě. Pomoci má k tomu zábavní park s motivy maranellské značky.

Na konci příštího roku bude ve španělském rezortu PortAventura nedaleko Barcelony dokončen nový zábavní park s motivy značky Ferrari. Tento týden byla zahájena jeho výstavba, přičemž na slavnostní ceremonii položení základního kamene nechyběli šéf stáje Ferrari F1 Maurizio Arrivabene a jezdec tohoto týmu Sebastian Vettel.

Základní kámen je speciální v tom, že pochází přímo z domu Enza Ferrariho v Maranellu. Kámen bude v zábavním parku vystaven, přičemž bude ve vitríně doplněn o mapu parku nebo lokální noviny z dne zahájení konstrukce parku. Ferrari navíc pro ceremonii poskytlo symbolický píst z monopostu formule 1 z roku 2014, tedy roku, kdy došlo k dohodě o výstavbě parku.

Zábavní park nazvaný Ferrari Land nabídne celou řadu tematických atrakcí speciálně navržených pro rodiny s dětmi a pro fanoušky automobilky se vzpínajícím se hřebcem ve znaku. Rozkládat se bude na ploše velké 75.000 km2.

Některé atrakce mají dokonce splnit světové rekordy ve své kategorii, podobně jako se Formula Rossa v zábavním parku Ferrari World v Abú Dhabí stala nejrychlejší horskou dráhou na světě. V souvislosti se španělským parkem se hovoří o výstavbě nejvyšší vertikální horské dráhy v Evropě. Ta bude vysoká 112 metrů a návštěvníkům poskytne přetížení 1,35 G, když vozík zrychlí z 0-180 km/h za pouhých pět sekund.

Součástí parku má být také pětihvězdičkový hotel inspirovaný značkou Ferrari, aby návštěvníci mohli kde přespat. Hotel nabídne 250 pokojů, restaurace a simulátor řízení.

Na návštěvníky Ferrari Landu rovněž čekají různé odkazy na šampionát Formule 1, na italskou domovinu automobilky nebo na zakladatele společnosti Enza Ferrariho. Součástí parku budou třeba kopie budov z Maranella.

Tematický park Ferrari Land v rezortu PortAventura bude druhý svého druhu na světě. Již zmíněný Ferrari World byl otevřen v roce 2010. Jeho úspěch rozhodl o postavení dalšího takového parku.

David Bureš
Diskuze (5)
10. 6. 2015 10:42
Re: 75.000km2
:-) Španělsko si může dovolit obětovat sedminu své rozlohy na zábavu. :-) Klidně už mohli napsat nejen nejlepším, ale i největším rezortem na světě..... >:D
9. 6. 2015 23:42
75.000km2
paráda, zábavní park velký přesně jako Česká Republika!!!! ty jo to je tak na měsíc si tam zajít.... Bravo Ferrari, tak se to má dělat.... :yes: ;-)
9. 6. 2015 22:41
Re: Jsem velký fanda vozů Ferrari,ale tyhle
Ferrari musi všeliako zarabat aby bolo na všetky tie autiaky.
9. 6. 2015 20:27
Re: Jsem velký fanda vozů Ferrari,ale tyhle
Ber to tak, že je to adrenalin pro děti s rodiči. A adrenalin k Ferrari patří. Není to žádný řetízkáč. Když se lidi dozví i něco o automobilce, proč ne. Commendatore by nebyl nadšený z ničeho, co nevymyslel sám :-)
Ta horská dráha vypadá dobře :yes:
9. 6. 2015 17:10
Jsem velký fanda vozů Ferrari,ale tyhle
kolotočářské atrakce se mi dost protiví a mám velmi silný pocit,že ani commendatore by z nich nebyl nadšený. :-! :no: