Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Ægea Kombi: Praktická varianta vozu očima grafika

Jan Mička
Diskuze (16)
Fiat Ægea nezůstane pouze sedanem, ale dostane i provedení hatchback a kombi. Grafik Theophilus Chin prezentoval svou představu o nejpraktičtější variantě.

Fiat koncem května poprvé ukázal svůj nový globální sedan s nezvyklým názvem Ægea. Vůz jsme si byli osobně prohlédnout při příležitosti zahájení letošního autosalonu v Istanbulu, mnoho informací nad rámec oficiálních tiskových materiálů jsme však nepřivezli. Jediný vystavený exemplář byl totiž přísně střežený a neexistovala možnost usednutí do interiéru.

Vůz se poprvé představil s karoserií sedan, což má pádné důvody. Bude se totiž vyrábět v tureckém městě Bursa, a pokud jste tuto zemi navštívili, víte, že je plná podobně střižených sedanů. Skoro se zdálo, že má Fiat monopol na vozy pro taxislužby (model Linea je k vidění na každém rohu po desítkách), Turkům se ale sedany zkrátka líbí. Tříprostorová karoserie se navíc lépe přetváří, což bude potřeba, protože Ægea v budoucnu dorazí také jako hatchback a kombi.

Ægea se bude v Turecku prodávat od listopadu a na další světové trhy (včetně českého) dorazí v průběhu příštího roku. Národ chalupářů bude patrně nejvíce zajímat nejpraktičtější kombi, jehož možnou podobu vytvořil grafik Theophilus Chin. Nejde o nic převratného - klesající střecha pouze navazuje na původní linii, černý poslední sloupek karoserie splývá s prosklením, a zadní světla jsou kompletně převzata ze sedanu. Pokud se ale bude produkční verze tomuto návrhu alespoň trochu podobat, zlobit se nebudeme.

Jan Mička
Diskuze (16)
Avatar - Barrichello
8. 7. 2015 15:49
Re: fabrica Italiana automobili Torina či jak..
Škodovky tam neptřebují, mají tam vw, který taky nikdo nekupuje a krom toho zančky jako Chevrolet, Ford, Kia, hyundai, dodge atd což je přímá konkurence škodovky a vw na místních trzích.
8. 7. 2015 15:44
Re: fabrica Italiana automobili Torina či jak..
to není vyloučeno, ale kolik že tam prodali škodovek? ;-) ;-)
Avatar - Barrichello
8. 7. 2015 14:46
Re: fabrica Italiana automobili Torina či jak..
V tý severní zrovna ta 500 moc netáhne, za červen 015 pokles 30% proti červnu 014 :-)
8. 7. 2015 13:09
Re: fabrica Italiana automobili Torina či jak..
jistě že kupuje, a budeš se divit, mnohem víc, než škodofek, představ si, že jsou i místa na Zemi, kde škodofky neznají!! To je, co?!? Ale Fiaty znají a kupují všude, v Evropě, Asii, Africe i obou Amerikách, to je překvapení, co?
8. 7. 2015 11:12
Re: fabrica Italiana automobili Torina či jak..
No ale oni mají. Kdepak asi dělá Fiat chybu?