Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Chrysler vyfasoval od NHTSA další tučnou pokutu

Michal Fokt
Diskuze (7)
Koncern FCA dostal v USA sedmdesátimilionový "flastr" kvůli nenahlášení zraněných a usmrcených lidí, souvisejících s poruchami aut.

FCA by mohlo zažádat o zařazení do nějakého slevového věrnostního programu NHTSA. Letos totiž už podruhé bude koncern Fiat Chrysler platit desítky milionů na pokutách americkému Národnímu úřadu pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA). V létě to bylo rekordních 105 milionů dolarů za opožděnou svolávací akci, týkající se úniku paliva u vozů Jeep a nyní dostal další "výchovní pohlavek" ve výši 70 milionů dolarů.

V tomto případě se FCA provinilo tím, že neinformovalo úřad o zraněních a úmrtích, které mohou mít souvislost se závadami automobilů. Za stejný prohřešek dostala letos pokutu ve stejné výši také Honda. Fiat Chysler s pokutou souhlasí a slibuje zlepšení procesu zjišťování a hlášení požadovaných informací. Zdá se, že NHTSA pěkně přitvrzuje. Když před lety Toyota zdržovala svolávací akci na vozy Lexus RX 350 a RX 450h, přišlo ji to jen na necelých 17 milionů dolarů.

Michal Fokt
Diskuze (7)
14. 12. 2015 12:57
Re: Ty rezervní fondy
Kamos mel na dilne italsky supersport. Prave si nahlasil dalsi chybu v Matrixu. Vazne by se v tom nemel vrtat nekdo, kdo tomu nerozumi. Jinak Jeep, Dodge a Chrysler nejsou zrovna kvalitativni premianti - ani ram nedokazou poradne svarit. A Fiat na US trhu muzes vinit max tak za finance a mangement. Vyvoj je domaci.
Avatar - Barrichello
14. 12. 2015 09:56
Re: Ty rezervní fondy
To není klišé, to je realita. Kámoš měl na dílně Maserati Quatroporte 2009. Při opravě bylo slyšet jen ty kur*y italský zaje*aný, kterej idiot tohle vymysle, to si dělaj prde* a pod. hlášky.

Tohle mi nesmí v životě do baráku zkonstatoval. To na lince montoval dohromady někdo po 3 litrech kořalky nebo dávce cracku zkonstatoval.

A to se živí opravama 15 let a dělá i renovace veteránů. A maserati je luxusní auto.
jak asi musí vypadat fiátek za 250 táců hehehe
Avatar - Barrichello
14. 12. 2015 09:52
Re: Ty rezervní fondy
Už más zas další nick? to je nickománie gilgite, víš je je to nebezpečný >:D >:D >:D
Re: Ty rezervní fondy
Bariku, bylo jasné ze se nad tím clánkem zase jednou udelás. >:D >:D >:D
13. 12. 2015 18:40
Re: Ty rezervní fondy
To je take kliše obvinovat talianov z nekvalitnej prace, aneb. kto neumi, čumi.