Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Idea: Decentní úpravy v závěru kariery

Dariusz Szynder
Diskuze (1)
Malé MPV Fiat Idea nepatří k nejúspěšnějším modelům italského výrobce. Automobil vyráběný od roku 2003 byl postupně stažen ze všech evropských trhů a v současné době je prodáván pouze v rodné Itálii, kde právě dostává jemný facelift pro nový modelový rok.

Giorgiettem Giugiarem navržený Fiat Idea se představil v roce 2003 jako model vstupující do segmentu malých minivanů. Auto, podobně jako jeho úspěšnější dvojče Lancia Musa, stojí ještě na staré platformě Progetto 188, používané ve Fiatu Punto druhé generace. I přes to, že si automobil nenašel tolik příznivců, jak se původně očekávalo, a v současnosti je prodáván pouze v rodné Itálii, dostává v závěru své kariéry decentní úpravu techniky.

Vzhled Fiatu Idea se od uvedení na trh praktický nezměnil, pro nový modelový rok došlo především k úpravě motorů, paleta pohonných jednotek se rozšířila o motory 1,6 Multijet (88 kW), 1,4 (70 kW) a 1,3 Multijet (70 kW) vybavené systémem Start&Stop a plnící emisní normu Euro 5.

Základní verze výbavy Active obsahuje mj. ABS, dva airbagy vpředu, palubní počítač, posilovač řízení „Dualdrive“ a 15-palcová kola. Příplatkový balíček „Active Pack“ zahrnuje rádio s přehrávačem CD, posuvnou zadní lavici a úchyty Isofix. Balíček „Active Plus“ přidává přehrávač CD a MP3 s ovládáním na volantu. Oba balíčky jsou součástí výbavy Dynamic, která dále obsahuje elektricky ovládaná zpětná zrcátka, přední mlhovky, boční airbagy a kliky a lišty lakované v barvě vozu. Nejvyšší výbava Emotion je rozšířena o elektrické stahování zadních oken, loketní opěrku vpředu, parkovací senzory, kouřová okna nebo duální klimatizaci.

Základni model ve výbavě Active startuje s cenou 14 901 euro.

Dariusz Szynder
Diskuze (1)
14. 8. 2010 21:30
idea
skoda neuspechu tohto vozidla v nasich koncinach, je to celkom pekne male mpv. :-(
Posledne upravy mu celkom pasuju