Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Linea: Facelift pro italsko-turecký sedan

David Bureš
Diskuze (22)
Sedan postavený na základech Fiatu Grande Punto se vyrábí od roku 2007.

Fiat zveřejnil fotografie modernizovaného sedanu Linea, který se vyrábí v turecké Burse, v továrně firmy Tofas. Tu Fiat vlastní společně se zdejším průmyslovým konglomerátem Koc Holding. Faceliftovaná Linea se dočkala pouze designových změn.

Nejvýznamnější designové změny najdeme na přídi, kde se objevila nově tvarovaná maska chladiče, ve které je použito více chromu. Pozměněn byl také přední nárazník, kterému dominuje výrazná chromovaná linka.

Více chromu najdeme také na zádi automobilu. Poznávací značka se přesunula na víko zavazadelníku, nad ní je umístěn chromovaný pás s nápisem Linea. Další chromovaný pás vede přes zadní nárazník.

Vnitřek vylepšila moderněji a sportovněji tvarovaná palubní deska, která pochází z aktuálního Punta. Jinou grafiku mají také budíky v kapličce přístrojů.

Použitá technika zůstává beze změn. Automobil bude v Turecku nabízen se třemi agregáty – jedním zážehovým a dvěma vznětovými.

Benzinová čtrnáctistovka poskytuje výkon 57 kW. Turbodiesel 1,3 Multijet nabízí 71 kW, vrcholem je pak 1,6 Multijet s 78 kW.

Na tureckém trhu bude i nadále prodávána dosavadní verze, a to pod označením Linea Classic. Automobil je v Turecku velice úspěšný – v loňském roce zde byl druhým nejprodávanějším vozem. Porazit Lineu loni v Turecku dokázal jen Renault Symbol (alias Thalia), který se mimochodem rovněž vyrábí ve městě Bursa.

David Bureš
Diskuze (22)
9. 5. 2012 17:35
Re: Víte jak Fiat vždy spolehlivě zazdí to, co se mu povedlo
Když to porovnám třeba s Polo sedanem, jeho skoro dvojčetem Rapidem pro Indii nebo Hondou City, tak musím říct, žo tohle vypadá příšerně a kdyby to bylo pouze o designu, volil bych snad radši i Thalii.....

Problém, je, že asi kolikrát už ten základ nebude tak úžasný a facelift to jenom dorazí. U FIATu obvzlášť, nicméně (a mezi námi), je jen málo povedených faceliftů, zato mraky špatných, takže zrovna u FIATu bych se nad tím až zas tak nepozastavoval. Horší je, když někdo facelftuje více než jednou......
8. 5. 2012 10:49
Re: Zadna hitparada to neni...
Blbé je, že se pořád bavíme jen v teoretické rovině ;-) Dokud nebude sjíždět z pásů, tak to je zbožné přání... Fiat stále jen a jen slibuje a skutek utek :no:
Avatar - Alpinis182
8. 5. 2012 09:46
Re: Zadna hitparada to neni...
Thalie nebo toto... Ono je to všechno stejný, ani na jeden výtvor se nedá dívat. Bohužel :no:
Avatar - sendador
7. 5. 2012 20:48
Re: Zadna hitparada to neni...
Do dvou let by tu mela byt Giulietta SW. Sice vime, jak to u Alfy posledni dobou chodi, ale tohle snad vyjde. Giulietta se prodava relativne dobre, coz je dalsi duvod pro kombik. Pak snad bude nasledovat Viaggio kombi...
7. 5. 2012 17:00
Re: Zadna hitparada to neni...
no obávám se, že budeš muset zůstat u Mondea... Pochybuji, že FIAT s něčím vyleze... >:D Btw pořád můžeš podpořit domácího výrobce a vzít si Octávku ;-)