Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat popírá, že by chtěl zavřít některé továrny v Itálii

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Italská automobilka Fiat SpA popřela, že by měla v plánu zavřít některou ze svých pěti továren v Itálii.

Reagovala tak na zprávu italských zpravodajských internetových stránek affaritaliani.it, které napsaly, že Fiat plánuje zavřít dva své italské závody.

Internetový server se odvolává na dokument, který získal od osoby blízké Fiatu. Podle tohoto dokumentu Fiat uvažuje o uzavření historické továrny Mirafiori v Turíně a závodu Pomigliano blízko Neapole do roku 2016.

Fiat uvedl, že dokument, na který se článek odvolává, není dokumentem vytvořeným automobilkou a neodráží všechny plány a záměry Fiatu. "Nemáme plán na uzavření automobilových závodů v Itálii," píše se v prohlášení.

Fiatu se zastala i ministryně práce Elsa Fornerová. Ta uvedla, že mluvila s generálním ředitelem Fiatu Sergiem Marchionnem a ten ji ujistil, že Fiat neplánuje ukončit výrobu v žádné ze svých továren. Marchionne však minulý měsíc v jednom rozhovoru prohlásil, že italská automobilka by mohla uzavřít dvě ze svých ztrátových domácích továren, pokud se jí nepodaří splnit plány na vývoz do Spojených států. Fiat loni získal většinový podíl v americkém partnerovi Chrysler.

Fiat již investoval téměř jednu miliardu eur (24,8 miliardy Kč) do modernizace své továrny v Pomiglianu. V závodě se vyrábí model Panda. Provoz továrny je však nyní minimální a čeká se, že zde v druhé polovině roku 2013 začne výroba nového Jeepu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - Renton
6. 3. 2012 14:27
Re: Bože....
Mat na krku take odbory, tak sa na to tiez vykaslem. Doplatil na to British Leyland a kludne moze aj Fiat, ak si nespravia poriadok
6. 3. 2012 08:55
Bože....
.... určitě budou zavírat zrovna fabriku, kam nasypali tolik peněz a kde letos začli dělat novou Pandu..... 8-s V roce 2016 bude Panda tak v půlce svého životního cyklu ( ;-) ) tak je naprostá hovadina, že by to tou dobou zavírali....

Patrně půjde o nějakou pěknou bublinu vygenerovanou rudými odboráři.... ;-)
Každopádně jestli se evropská větev koncernu Fiat nevzpamatuje, kolem roku 2020 by tam mohlo být poměrně velké.... ticho.... :-O