Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus RS: Takhle by vypadalo kombi a sedan

David Bureš
Diskuze (94)
Kombi verze je odvozena už od Focusu ST, tak proč ne i od vrcholného Focusu RS?

Ford představil novou generaci Focusu RS s karoserií hatchback. Nezávislý maďarský designér skrývající se pod přezdívkou X-Tomi se však rozhodl navrhnout i další dvě karosářské verze tohoto auta. Zvlášť jeho představa kombi se nám velice líbí!

Přestože Ford nepotvrdil příchod Focusu RS s karoserií kombi, dávala by podle nás taková varianta smysl. Kombík je už odvozen od slabšího Focusu ST, pěkně ostré kompaktní kombi se už navíc rozhodl prodávat konkurenční Volkswagen – v podobě Golfu R Variant. Souboj Focusu RS kombi a Golfu R Variant by pak rozhodně nezajímal jen nás.

Ostrý sedan by pak mohl zaujmout především americké zákazníky, kde jsou tříprostorové vozy oblíbené. Takové auto by se zase mohlo postavit Subaru WRX STI nebo chystanému modelu Dodge Dart SRT.

Ať už Focus RS v dalších karosářských verzích přijde, nebo ne, shrňme si alespoň techniku představeného hatchbacku. Pod jeho kapotou pracuje přeplňovaný benzinový čtyřválec o objemu 2,3 litru naladěný na více než 235 kW. Síla motoru, který vychází z jednotky pro Mustang, je posílána na všechna čtyři kola. Čtyřválec spolupracuje se šestistupňovým manuálem, což jistě potěší mnohé milovníky řízení.

Bližší informace se o novém Focusu RS dozvíme na ženevském autosalonu. Sériová výroba tohoto hot hatche začne ještě během letošního roku.

David Bureš
Diskuze (94)
Avatar - praděda7
6. 2. 2015 23:46
Re: Hothatch combi???
No jo, ale do toho 2005 to byly jen parodie na Mustang... ;-) Ale ano, technicky tam měli v 74 four cylinder. V Austrálii se Mustang neprodával, protože se nevyráběl v right hand drive verzi. To se změnilo až v loni. V Austrálii se však montovalo Capri s dvěma verzemi 1.6 Kent block a Essex V6. Capri GT 2V 96k s dvoubarelovým Weberem a extraktory jsem sedm roků vlastnil. Nádherné kupátko. Krásné vzpomínky.
Avatar - white label
6. 2. 2015 19:52
Re: Hothatch combi???
Je to foceno pod světly, takže ty LEDky až tak nezáří.
6. 2. 2015 19:35
Re: Hothatch combi???
Hm, tak to by bylo nejlogičtější vysvětlení. Ikdyž se mi zdá, že na mlhovku to svítí celkem slabě. Ale za denního světla těžko soudit, chtělo by to fotku v mlze :-)

Když to zapíchneš někam předkem, tak nelze ani jinak... >:D
Avatar - white label
6. 2. 2015 17:15
Re: Hothatch combi???
Tak pozor, údajně to není normální koncové světlo, ale (zadní) mlhovka. ;-)

P.S. Dá se tahat i za "ocas", ale není to úplně ono... >:-[]
6. 2. 2015 16:38
Re: Hothatch combi???
Světlo, viz odkaz výše :-)

Jinak jsi pobavil " Asi počítají s tím, že se to bude často odtahovat...". Kdyby počítali s tímto, tak by ji spíš umístili dopředu, ne? >:D