Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fusion V6 Sport: 330 koní a pohon všech kol

Michal Fokt
Diskuze (28)
My máme v Evropě Mondeo se třemi válci, v Americe dostalo jednou tolik a je nejsilnějším mainstreamovým midsize sedanem na trhu. Vzpomínáte na modely ST?

Ford Fusion, prodávaný v Evropě jako Mondeo, prošel v rámci modelového roku faceliftem a jeho součástí je také rozšíření nabídky o model Fusion Sport. Jeho "mise" je jasná - ukázat prodejně úspěšnější Toyotě Camry a Hondě Accord záda alespoň na silnici. Za tím účelem dostal motor V6 o objemu 2,7 litru, vybavený hned dvěma turbodmychadly, která se postarají o (s ohledem na techniku relativně skromný, avšak rozhodně dostačující) výkon 330 koní (243 kW), jímž konkurentům s 3,5litrovými atmosférami utíká celkem znatelně, navíc ale přidává zdrcující točivý moment 475 N.m.

EcoBoost 2.7 se bude dodávat výhradně se šestistupňovým automatem a pohonem všech kol. Od ostatních modelů řady se liší předním i zadním nárazníkem, designem devatenáctipalcových kol a křidélkem na víku kufru. Co je ovšem podstatnější, je vybaven adaptivními tlumiči, které zvládnou různé jízdní režimy, odpovídající zaměření auta.

Uvidíme, jestli Japonci zvednou hozenou rukavici, ale nejspíš je to nechá v klidu, pokud tedy Fusion Sport nezaznamená nějaký výrazný prodejní úspěch. Jestli se ostré Mondeo objeví v Evropě, můžeme zatím jen spekulovat. Snad napoví ženevský autosalon.

Fusion má také o něco lepší standardní výbavu, škála verzí se rozšířila o luxusní variantu Platinum a ekologické modely Hybrid a Energi by měly být díky softwarovým úpravám hybridních systémů o něco úspornější.

Michal Fokt
Diskuze (28)
Avatar - CHerokee
13. 1. 2016 23:15
Re: ČUMÍM JAK PUK NA TU KÁRU
[odkaz]

Elektrické spotřebiče na vozovkách pomalu končí a to ještě ani nezačali... :-!
13. 1. 2016 12:49
Re: Jo!
Highline je jen obyčejný stupeň výbavy, asi jako Titanium. Nemluvě o tom, že vrcholem je u VW Exclusive. Hlavní boj se stejně odehrává ve čtyřválcových dieselech ve střídmějších výbavách. Milion ti toho u prémie moc nekoupí. Tím spíš, když se budeš dívat na vyšší střední, která je z hlediska prostornosti a užitné hodnoty blíž mainstreamu (záleží, proč si takové auto kupuješ; mně třeba na velikosti moc nesejde, protože vzadu nikoho nevozím).
Avatar - Midlosek
13. 1. 2016 11:49
Re: Už aby tady byla nová generace
Arese píše "současnému Mondeu", těch na cestách opravdu tolik nepotkáš.
13. 1. 2016 10:48
Re: Jo!
JJ, tohle rádi píšou novináři, zvlášť pokud jsou čerstvě nabuzeni z prezentačních jízd ;-)
13. 1. 2016 09:46
Re: Už aby tady byla nová generace
Poměr Insignií k Mondeům, které na cestě potkávám je asi tak jedna ku dvaceti:(