Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo: sportovní odpružení od Eibachu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Nové Mondeo se ještě ani pořádně neohřálo v showroomech, většina novinářů je ještě stále v lehkém šoku z toho, jak dobře jezdí a píše oslavné ódy na sériový podvozek.

Ale, nic z toho nebrání pánům inženýrům ve společnosti Eibach, aby si na Mondeo udělali svůj vlastní názor a došli k závěru, že sportovní odpružení se bude některým majitelům hodit.

Pro nové Mondeo je připravena sada Pro-Kit, která obsahuje nové tužší odpružení, snižující světlou výšku vozu o 40 mm a přispěje k sportovnějším jízdním vlastnostem vozu. Sada je k dispozici pro sedan a kombi se všemi v současnosti nabízenými motory a Eibach stanovil její cenu na 210 Euro (zhruba 6000,-Kč).

Vedle sady Pro-Kit připravil Eibach pro Mondeo také sadu Pro-Spacer, což jsou hliníkové podložky pod kola. Ty mají podle výrobce přispět rozšířením rozchodu kol k lepším jízdním vlastnostem. Cena této sady zatím nebyla stanovena.

Ve svých materiálech Eibach uvádí, že všechny komponenty odpružení jsou schváleny do běžného provozu a mají certifikát TÜV.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - misoo
14. 6. 2007 09:18
eibach + ford
mam struny aj podlozky na svojom focuse. je to tiez pro kit od eibachu. nemozem si vynachvalit, je to dokonale vyladene a auto sa sprava aj napriek uz dobremu podvozku v serii daleko lepsie, pritom to nie je ziadny kostitras a je to pouzitelne na kazdodenne mestske jazdenie ;-) :yes:
bravo eibach :-! :yes: