Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford přebírá kontrolu nad ztrátovým společným podnikem v Rusku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Automobilka Ford Motor se dohodla na převzetí kontroly nad ztrátovou ruskou společností Ford-Sollers, která je jejím společným podnikem s ruskou automobilovou firmou Sollers.

Ford Motor rovněž oznámil, že podniku poskytne další finanční podporu. Ruský automobilový sektor se dostal do potíží kvůli negativním dopadům nízkých cen ropy a západních sankcí na ekonomiku.

Společný podnik Ford-Sollers vykázal za loňský rok čistou ztrátu 5,5 miliardy rublů, což v přepočtu činí téměř tři miliardy korun. "Oba partneři budou nadále spolupracovat na zlepšení vyhlídek společného podniku rozšířením nabídky vozidel tak, aby lépe vyhovovala potřebám ruských zákazníků," uvedli zástupci Fordu. A dodali, že kontrolu nad společným podnikem si zajistí prostřednictvím převzetí preferenčních akcií. Finanční podmínky transakce však firmy nezveřejnily.

Ford bude mít ve společném podniku nadále padesátiprocentní majetkový podíl, získá však právo na případné odkoupení části podniku patřící firmě Sollers. Ta odhaduje hodnotu svého podílu na minimálně 135 milionů dolarů, tedy nějakých 3,5 miliardy korun.

Ford-Sollers má na starosti výrobu a prodej vozů Ford v Rusku. Podle údajů podnikatelského svazu AEB se prodej automobilů Ford na ruském trhu v letošním prvním čtvrtletí meziročně propadl o 71 procent na 5060 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Avatar - ladsla
14. 4. 2015 19:12
Re: Kvalitní informace?
>:D :yes:
14. 4. 2015 14:50
Re: Výklad perly a svině
Neviem, ci by si to iste chcel aj v kazdom clanku o Skode >:-[]
14. 4. 2015 07:39
Re: Kvalitní informace?
Ale zaujíma, maroško, zaujíma ... Ak niekto príde s kvalitnou automotive informáciou, tak si to rád prečítam.
13. 4. 2015 19:47
Re: Kvalitní informace?
A co tak si otevřít druhé okno a během par vteřin si to zjistit sam. Kdyz nevím.
Jo kdyby to bylo tištěné medium tak souhlasim.
13. 4. 2015 17:18
Re: Výklad perly a svině
Je-li pro mě, či pro nějakou skupinu lidí, něco drahého, vzácného jako perly,
pak si toho budu/budeme vážit. Tedy ani to nebudu/nebudeme dávat či házet někomu kdo si toho neváží, kdo tím pohrdá. Svině perly nesežerou, spíše zašlapou do bláta, ve kterém si hoví. Ale citát z Bible (Matouš 7:6) ještě pokračuje. "Neházejte své perly před svině, aby je snad nohama nepošlapaly, neotočily se a neroztrhaly vás". Tedy nejen, že si něčeho vzácného neváží, ale ještě se mohou mstít těm, kdo by jim něco drahého dávali.

Zdroj: Studijní překlad Bible.