Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford přeruší výrobu Mustangu. Klesá o něj zájem

David Bureš
Diskuze (23)
Obří boom mustangu pomalu klesá. Na domácím americkém trhu jej dokonce minulý měsíc v prodejích předstihlo konkurenční camaro.

Aktuální generace mustangu se ukázala jako obrovský hit. Ford začal svůj pony car poprvé oficiálně prodávat i v Evropě, což se ukázal jako jackpot – Evropané o něj měli ohromný zájem. Jenže ten už pomalu stagnuje, na což automobilka musí reagovat pozastavením výroby vozu.

Přerušení produkce mustangu v továrně Flat Rock automobilka vysvětluje snahou o snížení zásob vozu. Počet neprodaných vozů totiž kvůli klesajícímu zájmu zákazníků roste, Ford měl údajně na konci září zásobu mustangů na 89 dní, zatímco analytici tvrdí, že „zdravá“ zásoba činí 60 dní.

„Produkci budeme i nadále přizpůsobovat poptávce,“ říká mluvčí Fordu Kelli Felker s tím, že mustang zůstává nejprodávanějším vozem ve svém segmentu. Letos je mustang dokonce nejprodávanější sportovní vůz na světě.

Jenže na domácím americkém trhu prodeje mustangu letos zatím klesají, 87.258 prodaných aut v prvních devíti měsících roků je o 9,3 % méně než před rokem. Slabé bylo hlavně září, minulý měsíc se na americkém trhu prodalo 6.429 mustangů, což bylo o 32 % méně než před rokem. Díky tomu se před něj dostal konkurenční Chevrolet Camaro s 6.577 prodanými kusy, což bylo naopak o 25 % více než loni. Je to poprvé od listopadu 2014, kdy camaro na domácím trhu předstihlo v prodejích mustang. Důvodem je nepochybně letošní nástup šesté generace camara.

Chevrolet přitom trápí podobný problém jako Ford, protože v jeho skladech je hromada volných camar. Aktuálně má automobilka zásoby na 120 dnů. Přesto zatím neplánuje, že by produkci camara omezila.

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - Ada je zase tady
1. 11. 2016 08:13
Chybí mu diesel!
:-)
13. 10. 2016 08:28
Re: Otrázka měřítek
V tom Fordu chapu.....Mustang neni upraveny na to aby odpovidal mericim cyklu dle EU -viz jeho normovana spotreba....ale pri porovnani s Mercedesem..ci s Lexusem (myslim Ceckove kupe a u lexusu R CF ) a jeste bylo jedno srovnani.....tak papirove konkurence spotrebu pomalu o 3-4 litry mensi ...ve skutecnosti spotreba velmi podobna.

Mozna jim v tom pomuze novy desetistupnovy automat.

13. 10. 2016 02:59
Re: Otrázka měřítek
asi ti jen nedoslo, ze se bavime o soucasny generaci.
12. 10. 2016 13:25
Re: Otrázka měřítek
o kterym Steve McQueenovi mluvis ?
Avatar - Barrichello
12. 10. 2016 10:54
Re: Otrázka měřítek
Taky většina těch skladovek je 4 válců, které nikdo nechce a na V8 se čeká, jenže ford naplánoval určitý počet V8 pro Evropu a víc nechce uvolnit, asi aby neplatil pokuty za eko limity.

Řešení je leda šedý dovoz z USA