Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Th!nk v Londýně

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ford rozjel v hlavním městě Spojeného království unikátní ekologický projekt "Th!nk @bout London"

Ford rozjel v hlavním městě Spojeného království unikátní ekologický projekt „Th!nk @bout London“

Společnost Ford připravila ve spolupráci s vládními i nevládními organizacemi jako např. Přáteli Země, Vládní agenturou Spojeného království, BBC, Britského Telekomu a charitativních organizací projekt „Th!nk @bout London“. Zástupci těchto společností převzali klíčky od patnácti elektromobilů TH!NK od londýnského starosty a zástupců automobilky Ford.

Smyslem projektu je ukázat, že se po ulicích měst mohou pohybovat i stoprocentně ekologické automobily, jako právě Th!nk city od Fordu. Jsou to totiž tiché vozy s plně recyklovatelnou baterií a s nulovými emisemi. Také energie nutná pro provoz vozidel Th!nk se bude odebírat z obnovitelných zdrojů (větrná a solární energie). Toto řešení zaručí, že během projektu nebudou vyprodukovány naprosto žádné látky znečišťující životní prostředí, snad s výjimkou opotřebení pneumatik.

Vozy TH!NK city byly poprvé představeny v prosinci 1999 v Norsku, kde se vyrábí, a v současnosti se prodávají v Norsku, Dánsku a Nizozemí. Do dalších evropských států zamíří v roce 2002.

Michal Fokt
Diskuze (0)