Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford využije své chráněné označení Model E. Co na to Tesla?

Michal Fokt
Diskuze (4)
Snaží se Ford přiživit z úspěchu Tesly? Registroval si pro specialistu typické označení Model E a zdá se, že jej opravdu chce využít pro vlastní řadu elektromobilů.

Byly doby, kdy se označení auta "Model" jednoznačně spojovalo s Fordem, kdo by neznal minimálně "Lízinku" Model T. Jenže ty doby už jsou dávno pryč, to bylo počátkem minulého století, mezitím Ford filozofii značení svých aut zcela změnil. A toho před lety využil výrobce elektromobilů Tesla, který uvedl do prodeje luxusní limuzínu Model S, rozjíždí produkci crossoveru Model X a plánuje midsize Model 3.

Když se tedy řekne Model E, asi se vám to automaticky spojí s Teslou, ale není tomu tak. O tohle označení se před pár let svedla právní bitva mezi Teslou a Fordem a soud práva na jeho používání přiklepl v souladu s historickými kořeny posledně jmenované značky. Byla to jistě jedna velká náhoda... Nicméně Ford to patrně neudělal úplně z trucu, hodlá totiž jméno Model E opravdu používat. Ale rozhodně nemůže být pochyb o tom, že tajně doufá v to, že si zákazníci spojí označení s renomovanou konkurencí.

Ford totiž zamýšlí pojmenovat Model E svůj nový chystaný elektromobil, jenž se objeví v roce 2019 a vyrábět se bude v nové továrně v Mexiku, do níž se investuje 1,6 miliardy dolarů. Nová fabrika má chrlit ročně 300-350 tisíc aut, z čehož by mělo být asi 50 tisíc elektromobilů Model E. Ba co víc, Model E by se měly jmenovat i budoucí hybridy a plug-in hybridy, Ford tedy přestane používat označení Hybrid a Energi, vytvoří se tak specifická značka po vzoru Priusu od Toyoty.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Re: První větu nepsal
Skús zauvažovať, na čo reagujem a čo môj príspevok znamená. Ak sa budeš snažiť, možno na to prídeš. :-!
13. 4. 2016 16:37
Re: První větu nepsal
Tak každopádně je Ford neznámá značka která se zviditelní díky Tesle. >:D
Re: První větu nepsal
Jediným možným úspechom je zarábať peniaze? Tvoju šírku obzoru ti teda nezávidím.