Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Francouzský tisk: Podvody s emisemi byly zjištěny u dvou milionů aut PSA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (27)
Skupině PSA hrozí pokuta pět miliard eur (přes 130 miliard Kč). Jeho mluvčí však použití podvodného softwaru pro měření emisí odmítá.

Softwarem, který umožňuje podvádět při testech emisí naftových aut, byly vybaveny téměř dva miliony vozů Peugeot a Citroën, jejichž výrobcem je automobilka PSA Group. Napsal to dnes francouzský list Le Monde, podle něhož k tomuto závěru došel francouzský úřad pro hospodářskou soutěž a ochranu spotřebitelů. Mluvčí PSA v reakci na zprávu podle agentury Reuters zopakoval, že firma odmítá, že by používala podvodný software pro testy emisí.

Vyšetřování automobilky bylo zahájeno začátkem dubna. Le Monde uvedl, že firmě hrozí pokuta pět miliard eur (přes 130 miliard Kč).

PSA není jedinou automobilkou, která je ve Francii vyšetřována kvůli podezření z podvodů s testy emisí naftových vozů. Francouzské úřady vyšetřují také italsko-americkou automobilovou skupinu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), německý koncern Volkswagen a francouzskou automobilku Renault.

Podvody s emisemi naftových aut se dostaly do centra pozornosti v září 2015, kdy Volkswagen v reakci na obvinění v USA přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká rovněž 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (27)
10. 9. 2017 00:47
Re: Brusel
no a to je ta krasa nazorove plurality: podle meho soudu tady plkas ty. >:-[]
9. 9. 2017 21:40
Re: Brusel
takze zase jen plkas
9. 9. 2017 21:40
Re: Brusel
realny emise jedovatého NOx zverejnil kde kdo, proc to ale neudelal PSA??
9. 9. 2017 12:12
Re: Brusel
ja nevim, jestli mas problemy s pameti, uz jsem ti to tu psal opakovane. :no:
Avatar - _Karel_
9. 9. 2017 11:59
Re: A "český tisk" co ?
To není fabulovaná částka. To je nejvyšší možná pokuta. Nikdo netvrdí, že ji dostanou. Je to podobné, jako když napíší, že vrahovi hrozí 15 let. Kromě toho, že se to týká 2 mil. aut tam nejsou konkrétnější informace proto, že je to novinový článek a ne zpráva úřadu. To je normální. Stejně jako první zprávy o podvodu VW nebyly zcela podrobné. Nevidím na tom nic divného.
Představuješ si, že se jednoho dne někdo v redakci probudil a řekl si "dneska bych si mohl vymyslet něco o PSA, ať jim to zavařím" a šéfredaktor je idio.t, který to pustí, protože se vůbec nebojí případné žaloby?