Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GeigerCars.de – nejrychlejší Hummer H2 na světě

Miroslav Kudělka
Diskuze (46)
Exkluzivní SUV Hummer H2 dostal v Německu u GeigerCars.de motor V8 o objemu 7 litrů a výkonu 700 koní. Dokáže díky němu uhánět až 250 km/h.

Hummer H2 již není poháněn vznětovým motorem, ale šestilitrovým zážehovým osmiválcem. Ani tento motor se však nezdál technikům u GeigerCars.de dostatečně výkonný a tak jej nahradili jednotkou z posledního modelu Chevroletu Corvette. Ještě předtím si s ním ovšem trochu pohráli. Byl převrtán na objem 7011 cm3 a doplněn mechanickým kompresorem. Hlavy válců byly pečlivě obrobeny, osazeny sportovní vačkové hřídele a zesílen jejich pohon, výfukové potrubí je kompletně nové a vše završuje přeprogramovaná řídící jednotka. Výsledkem je výkon 515 kW (700 k) při 5500 ot/min a točivý moment 904 Nm při 4260 ot/min. Tato síla umožňuje 3,1 tuny těžkému offroadu zrychlit z 0-100 km/h za vynikajících 6,5 sekundy a nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Mimo klenotu pod kapotou, který není vidět, jsou ozdoby v podobě obřích 28(!) palcových chromovaných ráfků hlavní lákadlem vnějšího vzhledu. Jejich šířka 10 palců umožňuje použití extrémně širokých pneumatik 325/35 R 28 na všech kolech. Aby bylo možno vůz vůbec udržet na silnici, byl radikálně snížen podvozek. Světlá výška klesla o 105 mm a tvrdší pružiny podporují ještě zkrutné stabilizátory omezující naklánění v zatáčkách. K eliminaci ohromné energie slouží výkonější brzdy, které mají na přední nápravě průměr 380 mm a třmeny s osmi pístky.

S chromovanými koly koresponduje řada chromovaných doplňků jako nárazníky, kliky dveří či prahy. Pro interiér je k dispozici kožené čalounění, karbonové obklady, přehrávač DVD s digitální televizí a navigací. Cena tohoto vozíku začíná na 200 tis. Euro (cca 6 mil Kč).

Miroslav Kudělka
Diskuze (46)