Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GeigerCars.de – Silák Hummer H3

Miroslav Kudělka
Diskuze (17)
Stejně jako pro většího sourozence H2, připravil německý GeigerCars.de posilující i estetický doping pro „malý“ Hummer H3. S jeho pomocí dosahuje rychlosti až 210 km/h.

Nejmladší a nejmenší z rodiny Hummerů, model H3 si k evropským zákazníkům zatím teprve hledá cestu, ale pro ty, kteří jej již mají či chtějí, chystá na letošní podzim GeigerCars.de velké lákadlo. Díky implantaci mechanického kompresoru, který dodává zážehovému pětiválci objemu 3,5 litru přemíru potřebného vzduchu, motor výrazně posílil a produkuje velmi zajímavých 239 kW (325 k), což je proti sériovým 164 kW (223 k) citelný nárůst o 102 koní! Výrazně posílil také točivý moment, který nyní nabízí masivních 435 Nm, což je proti původním 305 Nm pořádná porce síly navíc. Tato posilovací kůra se samozřejmě promítla i do výrazného zlepšení dynamiky 2,1 tunového drobečka. Z lenocha sotva se pohybujícího po silnici se rázem vyklubal sportovec zrychlující z 0-100 km/h za výborných 8,4 sekundy a uhánějící rychlostí až 210 km/h.

Podle hesla něco za něco, musel upravený Hummer H3 také něco obětovat. Aby se ve vysokých rychlostech udržel na silnici, dostal sportovně naladěné odpružení, které jej připravilo o rovných 100 mm světlé výšky, v terénu velmi potřebné. Vynikající vzhled propůjčují vozu obrovská jednodílná litá kola rozměru 9,5Jx20“, která jsou na všech kolech obuta do pneumatik 265/60 R 20. Za jejich tenkými paprsky se na přední nápravě ukrývají vysokovýkonné brzdy s dutými kotouči o průměru 355 mm a třmeny se šesti pístky. Další úpravy se zaměřily již jen na vzhled či ochranu karosérie. Prim hrají obrovské ochranné rámy na přídi a prazích z nerezivějící oceli. Luxusní charakter pak doplňují mřížka chladiče, zrcátka, víčko nádrže či kliky ze stejného materiálu. Pro interiér je nabízena kůže ve všech možných barvách a špičková navigační soustava GPS.

Miroslav Kudělka
Diskuze (17)